Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD, cerere catre Ionannis, Toader și Hellvig: Să facă publice echipele de procurori și judecători care au colaborat cu SRI

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu, deputat PSD, cere ministrului Justiției și directorului SRI publicarea numelor magistraților care au colaborat în anchete cu ofițerii SRI. O solicitare similară a fost formulată și de Inspecția Judiciară. De asemenea, parlamentarul îi cere președintelui să denunțe public protocoalele unor instituții ale statului cu SRI.

"Îi cer preşedintelui Iohannis să denunţe public protocoalele încheiate între SRI şi instituţii ale statului, să se dezică de acestea, să denunţe public toate interceptările ilegale pe siguranţă naţională şi să denunţe public echipele mixte care au participat împreună cu judecătorii la judecarea, anchetarea şi condamnarea oamenilor nevinovaţi. În caz contrar, dacă dânsul nu face acest lucru, înseamnă că acceptă statul paralel şi continuă nerespectarea Constituţiei şi atunci cer colegilor şi coaliţiei ca să continuăm cu cererea de suspendare. Adică să luăm în lucru şi în gândirea noastră rapid continuarea deciziei de suspendare a preşedintelui României", a spus Rădulescu.

"Cer ministrul Justitiei sa ceara tuturor institutiilor sa faca publice echipele de procurori si judecatori care au colaborat cu SRI. In acelasi timp, domnului Hellvig ii fac aceeasi cerere oficiala  ca sa denunte, sa arate public, toti procurorii si judecatorii care in acesti 8-10 ani au anchetat si au facut echipe mixte, au judecat impreuna cu SRI-ul dosare", a declarat deputatul Cătălin Rădulescu la Parlament.

Parlamentarul a cerut ca toti cei care "au facut abuzuri si au acceptat sa judece la comanda" sa paraseasca sistemul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.