Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD cu certificat de revoluţionar: 'E neomenos ca un procuror general torţionar să facă un dosar unor oameni care au participat la Revoluţia română'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Cătălin Rădulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu consideră că este "neomenos" ca un procuror general "torţionar" să facă dosar unor oameni care au participat la Revoluţia din 1989.

"E neomenos ca un procuror general torţionar să facă un dosar unor oameni care au participat la Revoluţia română. (...) Pentru revoluţionari, aceasta este o chestiune nefirească şi nelalocul ei ca un torţionar să facă dosare la revoluţionari. Nu ştiu ce a găsit domnului Iliescu sau celorlalţi (...). Pentru noi, revoluţionarii, este o chestiune urâtă, foarte urâtă, dar după 30 de ani să discuţi subiectul Revoluţie şi să nu discuţi despre torţionarul Augustin Lazăr, care stă în funcţie după ce a fost unul dintre torţionarii regimului comunist", a declarat Cătălin Rădulescu, luni, la Parlament, potrivit Agerpres.

CITEȘTE ȘI: ‘Apa japoneză’, băutura care topeşte grăsimea. Cum se prepară

El crede că trebuie acuzaţi în primul rând cei care au tras la Revoluţie. 

"Nu ştiu cu ce ar putea fi acuzat preşedintele Iliescu, trebuie acuzaţi cei care au tras în primul rând. Preşedintele Iliescu nu a avut niciun fel de rol în subiectul ăsta. (...) Există prezumţia de nevinovăţie, să vedem ce se întâmplă în instanţă, nu mai credeţi întotdeauna în procurori şi în ceea ce dau procurorii", a spus Rădulescu. 

Social-democratul consideră că anchetatorii trebuiau să facă lumină din anii '90 în dosarul Revoluţiei. 

Întrebat dacă trimiterea în judecată a dosarului "Revoluţiei" afectează imaginea PSD, el a răspuns: "Nu are niciun fel de legătură". 

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat luni că Secţia militară din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis în instanţă dosarul "Revoluţiei".

CITEȘTE ȘI: Ouăle, între mit şi adevăr: Cât de importantă este de fapt culoarea cojilor şi a gălbenuşului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.