Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect de lege. Ce vrea sa le interzica copiilor un deputat PSD

interzis

Un deputat PSD are un proiect de lege care ii va dezamagi pe cei mici, dar ii va bucura pe unii adulti. Deputatul Ninel Peia vrea sa interzica vanzarea bauturilor carbogazoase copiilor sub 16 ani.

Ca si tigarile, sucurile carbogazoase sunt la fel de periculoase pentru copii, in opinia deputatului PSD care a fost nevoit sa isi duca copiii la spital dupa ce au consumat bauturi carbogazoase.

„Sunt tată - am trei copii - şi am păţit-o cu doi dintre ei, cumpărându-şi singuri de la magazin băuturi cu conţinut de cofeină, de exemplu, după ce au băut 3-4 sticle au avut anumite reacţii adverse şi am fost nevoie să merg la spital. Cred că toţi părinţii au păţit acest lucru”, a explicat Ninel Peia.

Deputatul Ninel Peia va depune săptămână viitoare o iniţiativă legislativă pentru interzicerea vânzării băuturilor carbogazoase copiilor sub 16 ani.

„Propun interzicerea consumului băuturilor carbogazoase în şcoli în principal, interzicerea vânzării acestui tip de produse pe o rază de 100 de metri faţă de orice unitate de învăţământ pentru copiii de până la 16 ani. Dacă părinţii doresc să le ofere copiilor aceste produse, dar părinţii le oferă în cunoştiinţă de cauză şi ştiu exact când să le ofere - eventual de sărbători, la o onomastică - este treaba lor”, a declarat deputatul PSD Ninel Peia.

Consumul de bauturi carbogazoase este raspandit nu doar in randul copiilor, ci si in randul adultilor, iar nutritionisti avertizeaza ca acest lucru este o problema pentru sanatatea populatiei care este afectata de o epidemie de obezitate. Astfel nutritionistii cred ca aceasta propunere legislativa este binevenita.

„Aceste băuturi nu fac bine şi distrug organismul... Avem o epidemie de obezitate din cauza alimentaţiei şi a băuturilor. Nu ar fi rău ca, momentan, să se interzică acest lucru”, a spus nutriționistul Virgiliu Stroescu.

Specialiştii în nutriţie spun că băuturile de pe piaţă conţin dioxid de carbon şi o cantitate mare de zahăr, ceea ce favorizează osteoporoza şi dereglarea organismului. Ei recomandă consumul sucurilor naturale de fructe şi legume, potrivit digi24.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.