Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat UDMR va propune interzicerea lecțiilor despre homosexualitate și schimbare de sex

UDMR.ro
UDMR

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi Partidul Civic Maghiar (PCM) își unesc forțele și vor promova în Parlament modificarea legislației similar cu legea ungară de interzicere a propagandei LGBTQ în rândul elevilor, potrivit kronikaonline.ro.

Anunțul a fost făcut joi, într-o conferință de presă, la Oradea, de liderul PPMT Istvan Csomortanyi. Potrivit acestuia, modificările legislative vor fi înaintate de deputatul UDMR Zakarias Zoltan.

Maghiarii acuză oficialii UE că închid ochii la dublul standard cu care sunt tratați 50 de milioane de minoritari din Europa, dar apără drepturile LGBTQ.

Ungaria a adoptat la 15 iunie o lege care interzice 'reprezentarea sau promovarea' în rândul minorilor a homosexualităţii sau a schimbării de sex, legea intrată în vigoare la începutul lui iulie fiind calificată de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, drept o "ruşine" şi descrisă drept "un atac la adresa democraţiei, a statului de drept şi a drepturilor fundamentale", într-o rezoluţie a Parlamentului European. La 15 iulie, Comisia Europeană a anunţat că a declanşat o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu această lege.

"(Cei de la Bruxelles) regretă că la noi nu este posibil ceea ce se practică deja în Europa de vest, unde activiştii LGBTQ merg în grădiniţe şi şcoli şi fac educaţie sexuală", afirmă Orban în mesajul de miercuri, subliniind că "în joc este viitorul copiilor noştri", iar "când presiunea asupra ţării este atât de puternică, doar voinţa comună a poporului o poate proteja".

Prin urmare, notează premierul ungar, guvernul a decis să iniţieze un referendum, la care ungurii sunt chemaţi să spună, între altele, dacă susţin organizarea de "ore de orientare sexuală" în învăţământul public fără acordul părinţilor, promovarea şi disponibilitatea tratamentelor de schimbare de sex pentru copiii minori şi "prezentarea nerestricţionată de conţinut media sexual către minori ce influenţează dezvoltarea acestora".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.