Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat urmarit penal, propus de PSD intr-o institutie europeana. PNL contesta

iulian iancu

Deputatul PSD Iulian Iancu, sef al comisiei de industrii din Camera Deputatilor, a fost propus de PSD pentru functia de membru in Consiliul de Administrație al Agenției Europene pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare în Energie. Insa Iulian Iancu este urmarit penal, iar PNL contesta propunerea acestuia motivand ca ar afecta grav imaginea Romaniei.

"Considerăm că nominalizarea unui oficial, care este urmărit penal, pentru o funcție importantă într-o instituție europeană - una dintre cele mai importante instituții, date fiind discuțiile privind crearea unui spațiu unic pentru o politică energetică - afectează grav imaginea României.

Iulian Iancu, deputat PSD de Bacău, este urmărit penal de către DNA din data de 22 ianuarie 2015, acuzațiile vizând folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere în partid în scopul obținerii de alte foloase pentru sine ori pentru altul. Gravitatea faptelor este cu atât mai mare cu cât deputatul PSD Iulian Iancu ar fi acționat ilicit, spun procurorii, pe lângă firme din domeniul energiei pentru a obține avantaje în scop electoral pentru PSD.

Prin astfel de numiri, premierul Victor Ponta demonstrează că, din punctul său de vedere, calitatea de urmărit penal este o condiție de promovare în funcții europene", precizeaza liberalii intr-un comunicat de presa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.