Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat USR pune degetul pe rană, după parada de 1 Decembrie: Tare mi-aș dori să vedem realitatea

Inquam Photos / Octav Ganea
parada militara

Deputatul USR, Claudiu Năsui, consideră că sunt utile paradele de Ziua Națională, dar ar trebui să vedem realitatea. El arată că 25% din banii de la Apărare merg spre pensiile speciale, iar în cazul celorlalte instituții de forță cum ar fi Jandarmeria, ISU sau Poliția, incapacitatea de a interveni corect s-a văzut în mai multe cazuri.

Citește și: Complicele lui Gheorghe Dincă face declarații HALUCINANTE: recunoaște mai multe violuri

”Sunt la parada de 1 Decembrie și tare mi-aș dori ca realitatea să fie la fel precum descrierile pe care le aud.

Știm deja că, în teorie, totul merge bine în România: avem echipamente extraordinare, brigăzi de specialiști și strategii gata pentru orice.

Cu toate acestea, este greu când vine jandarmeria să nu ne amintim de 10 august și de cum au gazat români nevinovați care au venit doar să protesteze împotriva unui guvern corupt.

După care apar și "echipajele de urgență" și ni se spune că sunt specialiști și în intervenții la incendii. Evident că automat ne gândim la tragedia din Colectiv unde mai mult au ajutat civilii decât așa-zișii specialiști plătiți din banii noștri.

Și dacă tot e vorba de banii noștri, hai să vă spun ce nu se vede la parada de azi. 1 leu din 4 cheltuiți de stat pe "apărare" merge în pensii speciale. Da, pensiile speciale ne vor apăra de inamicii externi. Oare n-ar fi mai bine să-i folosim pentru înzestrare? Înzestrare reală, nu doar de paradă.

Poate după toată parada ar trebui și vizitate problemele reale, nu mușamalizare precum bine știe statul să facă: pensiile speciale ar trebui să le primească doar cei care au fost în teatre de operațiuni, nu armata de generali care au stat doar în birouri.

Patriotismul adevărat este să faci tot posibilul să se trăiască mai bine în România, nu doar să ne prefacem că "avem de toate".”, scrie Claudiu Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.