Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputată ex-PSD, fost preşedinte de organizaţie judeţeană, trimisă în judecată de DNA

Sigla DNA

Fostul președinte al PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, a fost trimis în judecată. DNA arată că fostul deputat este bănuit că a promis unui om de afaceri că intervine în așa fel încât acesta să primească un contract, după ce afaceristul s-a obligat să dea bani PSD.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpați:

JIVAN LUMINIŢA MARIA, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene a unui partid politic, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de folosire a influenței ori autorității unei persoane care îndeplineşte o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Persoană fizică, administrator de fapt al unei societăți comerciale, pentru complicitate la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității unei persoane care îndeplineşte o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Conform rechizitoriului, în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, în calitate de președintă a organizației județene a unui partid politic, Jivan Luminiţa Maria ar fi promis celuilalt inculpat, om de afaceri care oferta în cadrul unei proceduri de achiziții publice de lucrări de reabilitare a străzilor dintr-un oraș din județul Caraș Severin, că se va prevala de ascendentul avut asupra primarului (martor) în virtutea ierarhiei interne de partid și îl va determina să atribuie contractul societăților controlate de omul de afaceri.

Pe lângă funcția deținută în partid, Jivan s-ar fi bazat și pe faptul că ar fi contribuit la asigurarea finanțării lucrărilor ce urmau a fi făcute de primărie prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI).

Promisiunea Luminiței Jivan ar fi fost făcută în considerarea faptului că omul de afaceri s-ar fi obligat să ofere sume de bani organizației locale a partidului conduse de inculpată, respectiv ca același inculpat să finanțeze campanii locale de presă favorabile partidului politic având ca scop obţinerea unor avantaje electorale.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.