Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatii au decis. Bancile, lovite in plin. Românii primesc un ajutor nesperat

Casa-Bani1

Românii primesc un ajutor nesperat de la parlamentari. Camera Deputatilor a adoptat legea privind darea în plată a caselor datornicilor către bănci, inițiate de deputatul PNL Daniel Zamfir și avocatul Gheorghe Piperea și susținută de parlamentari din toate partidele politice.

Mai exact, prin această intervenție legislativă se prevede că băncile nu vor mai putea să emite alte pretenții materiale asupra datornicilor, iar datoria către creditor se stinge, fără alte penalizări sau costuri pentru restanțierii insolvenți.

Fișa proiectului de Lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite (PLx 743/2015) poate fi analizată AICI.

Această inițiativă îi sperie cu adevărat pe bancheri, care nu-i vor mai putea urmări pe debitori din tată în fiu, pentru a recupera datoria integrală, plus dobânzi, plus comisioane etc., în cazul în care prețul imobilului dat în plată nu acoperă toate aceste pretenții ale creditorilor.

„Prezentul proiect de lege, care transpune si prevederile Directivei 2014/17/UE a Parlamentului European, și a Consiliului, își propune să creeze un mecanism prin intermediul căruia predarea de către debitor creditorului a imobilului aflat în proprietatea sa, ca urmare a acordării de către acesta din urmă a unui credit, să stingă integral obligația debitorului. Darea în plată reprezintă o soluție echitabilă atât pentru debitor, cât și pentru creditor care, la momentul acordării creditului, a apreciat că imobilul adus ca garanție acoperă valoarea acordată”, arată inițiatorii în expunerea de motive a legii.

Legea a fost adoptata cu voturi 233 pentru, 1 impotriva si 1 abtinere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.