Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii au eliminat posibilitatea ca personalul medical angajat fără concurs să beneficieze de contract de muncă pe perioadă nedeterminată

Inquam Photos - George Călin
Inquam Camera Deputaților plen Parlament

Deputaţii au modificat, în şedinţa de plen de miercuri, Ordonanţa Guvernului privind capacitatea administrativă în sistemul sanitar. Deputaţii au eliminat posibilitatea ca personalul medical angajat fără concurs să beneficieze de contract de muncă pe perioadă nedeterminată, anunță MEDIAFAX.

Proiectul de lege are ca obiect reglementarea unor măsuri în scopul întăririi capacităţii administrative a sistemului sanitar pe perioada stării de urgenţă determinate de virusul COVID-19.

Citește și: 15 motive legale pentru ieșirea din localitate: Guvernul a emis REGULILE din starea de alertă / LISTA COMPLETĂ .

Iniţiat, proiectul prevedea că, pe perioada stării de urgenţă, posturile vacante din cadrul Ministerului Sănătății să poată fi ocupate de personal contractual, fără organizarea concursului. Deputaţii au eliminat această prevedere, astfel încât personalul angajat fără concurs să nu poată încheia contract pe perioadă nedeterminată.

Parlamentarii consideră că Guvernul dă Ordonanţe făcute pe genunchi.

„Guvernul dă drumul, repede-repede, la angajări, şi amestecă posturile vacante cu cele temporar vacante (...) Stimate Guvern Lucovid, guvernează, nu mai mima guvernarea, şi acţionează în interesul oamenilor, nu în interesul chelnerilor şi al celor care conduc firme de pompe funebre, puşi manageri la spitale”, a spus Buicu Corneliu, membru PSD, preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor.

Citește și: BREAKING - ALERTE METEO de cod GALBEN și PORTOCALIU de ploi și vijelii în România

Astfel, proiectul se modifică: „La articolul 3, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins: „(3) În cazul personalului medical angajat în condiţiile alin.(1) în unităţi sanitare, pe secţiile desemnate să asigure asistenţă medicală pacienţilor cu COVID-19, la încetarea contractului individual de muncă încheiat pe perioadă determinată, unitatea medicală va încheia contracte de muncă pe durată nedeterminată. Contractul individual de muncă este încheiat înainte de împlinirea termenului prevăzut la alin.(2), la exprimarea acordului din partea angajatului în cauză”.

Camera Deputaţilor a aprobat proiectul, cu modificări, ca for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.