Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputații au pe masă proiectul care ar aduce mai mulți bani pensionarilor

arhiva personala
Doina Parcalabu

Guvernanții ar putea primi un ajutor nesperat chiar din opoziție și și-ar mai putea spăla din păcatele în fața pensionarilor. La comisiile permanente ale Camerei Deputaților se află proiectul depus de parlamentarii umaniști în legislatura trecută, privind angajarea pensionarilor în companiile cu cifre de afaceri mari.

„Ascultăm zi de zi declarațiile doamnei Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, privind progresele înregistrate în procesul de evaluare a pensiilor, proces despre care nu știm în ce constă! Mesajele din spațiul public sunt despre creșterea vârstei de pensionare sau eliminarea inechităților dintre pensionari, însă acestea sunt doar niște instrumente de abatere a atenției de la faptul că actualul guvern nu are nicio măsură concretă care să vină în sprijinul pensionarilor, cărora nu le-a fost majorată pensia la 1 ianuarie 2021, așa cum prevedea legea”, transmite Doina Pârcălabu (foto), liderul Departamentului pentru Muncă și Protecție Socială al PPU (social-liberal) și fost director al Casei Naționale de Pensii.

Liderul umanist a explicat că adoptarea proiectului va fi benefică atât pentru pensionari, cât și pentru firmele care se vor bucura nu doar de facilități fiscale, ci și de experiența și expertiza angajaților.

„Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) a inițiat un proiect de lege care să faciliteze pensionarilor care au disponibilitatea și priceperea de a-și continua activitatea sau a se reintegra pe piața muncii, oferind facilități fiscale angajatorilor. Acest proiect de lege, care sperăm să fie aprobat de Parlament, va atinge două obiective. În primul rând va aduce venituri suplimentare prin muncă, pensionarilor și familiilor acestora. Apoi va asigura forță de muncă cu un grad înalt de calificare pentru domeniile în care specialiștii de vârstă activă au migrat în alte țări și unde se înregistrează dificultăți în asigurarea personalului calificat și cu expertiză și experiență”, explică Doina Pârcălabu.

Citește și: Doina Pârcălabu, reacție după decizia CCR privind constituționalitatea majorării pensiilor: Era previzibil, dar președintel Iohannis poate contesta din nou .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.