Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doina Pârcălabu, reacție după decizia CCR privind constituționalitatea majorării pensiilor: Era previzibil, dar președintel Iohannis poate contesta din nou

arhiva personala
Doina Parcalabu

Decizia Curții Constituționale a României privind constituționalitatea legii care prevede majorarea cu 40% a pensiilor era previzibilă, spune Doina Pârcălabu, fost director al Casei Naționale de Pensii și liderul Departamentului pentru Muncă și Protecție Socială al PPU (social-liberal).

Cu toate acestea, majorarea pensiilor rămâne sub semnul întrebării, iar legea ar putea fi contestată din nou, însă pentru un alt motiv, de aceea probabil va fi așteptată motivarea CCR, crede Doina Pârcălabu.

„Era previzibil ca decizia CCR să fie în sensul celei luate astăzi. De văzut ce urmează în continuare, pentru că legea va merge la președinte la promulgare. Președintele mai are o posibilitate să o conteste, dar pentru alt motiv. De văzut care pot fi alte motive. Legea a fost promulgată de președinte și atunci erau invocate aspecte de natură financiară, economică și președintele a spus că a fost convins, fapt pentru care a promulgat legea. Probabil se va aștepta motivarea Curții și se vor utiliza toate capacitățile juridice, mergând printre cele precizate în decizia Curții pentru a fi identificate soluțiile și să se vină cu altă modificare”, a afirmat Doina Pârcălabu la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.