Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputații au ținut un moment de reculegere în memoria celor care şi-au dat viaţa la Timişoara, în urmă cu 32 de ani

Agerpres
Revolutie, Timisoara, drapel

Deputaţii au ţinut luni, în plen, un moment de reculegere în memoria celor care şi-au dat viaţa, în urmă cu 32 de ani, când Timişoara a fost declarat primul oraş liber de comunism din România.

Deputatul USR Nicu Fălcoi a declarat că pe 20 decembrie se marchează trecerea a 32 de ani de când, pe 20 decembrie 1989, Timişoara a fost declarat primul oraş liber de comunism din ţara noastră, potrivit Agerpres.

"Preţul cu care a fost câştigată această libertate a fost unul uriaş. El se reflectă şi azi în suferinţa tuturor celor care îşi plâng oamenii dragi ce şi-au pierdut atunci viaţa. Mulţi dintre ei au fost arşi, iar cenuşa le-a fost aruncată în guri de canal, alţii au fost aruncaţi în gropile comune ca să li se piardă definitiv urma. Tuturor celor cărora le datorăm azi libertatea li se cuvine, înainte de toate, preţuirea şi recunoştinţa noastră. Timişoara a fost atunci o stare de spirit care a contaminat întreaga ţară. După ce a rezistat de una singură într-o încleştare cu totul şi cu totul inegală, în 20 decembrie 1989, Timişoara a devenit liberă insuflând ţării întregi curaj prin mesajul 'Azi în Timişoara, mâine în toată ţara'. Cred că este o datorie de onoare şi de conştiinţă pentru noi să ne amintim în aceste momente de toţi cei care şi-au dat atunci viaţa pentru înlăturarea regimului comunist şi pentru libertate. Vă propun ca în semn de respect şi de cinstire a memoriei lor să ţinem cu toţii un moment de reculegere", a spus Fălcoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.