Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii britanici vor să îl înlocuiască pe James Bond cu mame de vârstă mijlocie

Contrar imaginii prezentate de fata James Bond, tânara si fatala, un raport parlamentar britanic dat joi publicitatii le recomanda agentiilor de informatii britanice sa recruteze mame de vârsta mijlocie pentru a fi noii spioni, informeaza AFP, potrivit AGERPRES.

'Femeile si mamele de vârsta mijlocie au o experienta de viata pretioasa si ar putea reprezenta o sursa de recrutare pâna acum neexploatata', se arta în raportul comisiei parlamentare pe probleme de securitate.
Femeile reprezinta în prezent 37% din efectivele agentiilor de informatii britanice, MI5 (serviciile de informatii interne), MI6 (serviciile de informatii externe) si GCHQ (divizia de comunicatii si internet a serviciilor de informatii britanice).
Comisia parlamentara subliniaza ca, în pofida progreselor obtinute în termeni de diversitate, 'exista probleme culturale si comportamentale' în cadrul serviciilor care fac dificil pentru femei sa avanseze profesional.
'Este clar pentru noi ca exista o ierarhie intermediara - pe care unii o numesc simbolic 'permafrost' - care are o mentalitate si o viziune foarte masculina si traditionala', a afirmat laburistul Hazel Blears, care a condus întocmirea raportului.
'Acest lucru întareste o cultura de management care-i rasplateste pe cei care vorbesc cel mai tare sau se arata cei mai agresivi în urmarirea carierei lor si care nu recunoaste pe deplin valoarea unei abordari mai consultative', se arata în document.
Raportul parlamentar recomanda serviciilor sa ajute femeile sa-si atinga potentialul si sa le încurajeze sa stabileasca o retea de sprijin în cadrul serviciilor în care sunt angajate.
Documentul adauga ca angajatele serviciilor de informatii care nu pot merge pe teren dupa ce au avut copii nu ar trebui sa fie marginalizate, iar talentele lor ar trebui sa fie folosite în mod diferit.
Acest raport este publicat dupa ce un reportaj inedit publicat sâmbata în Franta de catre revista Figaro Madame prezinta dificultatile cu care se confrunta femeile care lucreaza pentru DGSE, cel mai puternic serviciu de informatii francez, de a îmbina cariera cu viata de zi cu zi.

sursa foto: shadowness.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.