Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii jurişti discută proiectul legii insolvenţei persoanelor fizice

comisie_juridica_cdep

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va discuta, astăzi, pe fond, proiectul legii insolvenţei persoanelor fizice. Documentul le va permite persoanelor care nu îşi mai pot plăti creditele să-şi declare falimentul. Astfel vor fi suspendate executările silite, dar un administrator juridiciar va monitoriza cheltuielile datornicului.

Deputaţii jurişti au decis, după ce liberalii au renunţat să-şi susţină documentele legislative proprii pe tema insolvenţei personale, ca dezbaterile să aibă ca punct de plecare proiectul de lege iniţiat de social democratul Ana Birchall. Liberalii acuză, însă, puterea de tergiversarea adoptării unei legi a falimentului personal chiar în această săptămână, prin convocarea unei sesiuni extraordinare în care plenul Camerei Deputaţilor să acorde un vot asupra documentului legislativ. De cealaltă parte, reprezentanţii puterii susţin că legea insolvenţei personale nu trebuie adoptată în grabă.
"Partidul Naţional Liberal este în goana după a prinde guvernarea, de a ne da pe noi jos printr-o moţiune de cenzură cum vor ei sau să preia funcţia de preşedinte al Senatului şi preşedinte al Camerei Deputaţilor şi au intrat în criză de timp", a declarat Ciprian Nica, deputat PSD, vicepreşedintele Comisiei juridice.
Deputaţii jurişti au luat act şi de scrisoarea Fondului Monetar Internaţional, care şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu adoptarea unei legi a falimentului personal, fără un studiu de impact adecvat. Experţii FMI sosesc astăzi, la Bucureşti pentru a treia revizuire a Acordului Stand-by cu România.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.