Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii lui Cioloș nu renunță la proiectul care dezincriminează posesia de canabis, în limita a 3 grame

canabis

După toate tragediile produse din cauza drogurilor anul trecute, printre care reamintim cazul de la 2 Mai, un grup de deputați nefiliați, membri ai partidului lui Dacian Cioloș și deputatul USR Ilie Victor - în calitate de inițiatori - nu renunță la proiectul de lege care prevede dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame, şi de înlocuire a sancţiunilor penale cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000.

Proiectul legislativ a fost respins de senatorii, însă îm acest caz, Camera Deputaților este for decizional.

Inițiatorii proiectului propun ca sumele provenite din aplicarea amenzilor să fie folosite pentru finanţarea programelor naţionale de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri.

„Proiectul nu este menit să susţină consumul de droguri, ci să-l combată. (...) Hai să lăsăm zeci de mii de cadre MAI, ca atunci când vor identifica pe cineva pe stradă ca având asupra lui canabis în limita a trei grame, să aplice o (...) amendă usturătoare, iar cei 14 procurori, care acum se ocupă de mii de dosare, să poată să se focalizeze asupra traficului. Trebuie să încurajăm DIICOT să îşi facă treaba combătând traficul", a spus deputatul Andrei Lupu, unul dintre inițiatori.

Poiectul a fost respins în septembrie de senatori

Au fost înregistrate, în plen, în favoarea raportului de respingere propus de Comisia juridică, 107 voturi "pentru", unul împotrivă şi 4 abţineri.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, liberalul Cristian-Augustin Niculescu-Ţâgârlaş, a subliniat, în plen, că grupul PNL este „clar împotriva consumului de droguri".

„Cu o astfel de măsură deschidem Cutia Pandorei (...) Trebuie să promovăm modele educaţionale prin care tinerii să nu mai fie atraşi de aceasta unealtă a Diavolului, care sunt drogurile. Educaţia reprezintă cel mai important mijloc de luptă împotriva traficului şi consumului de droguri”, a spus Tâgârlaş.

Proiectul urmează să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaților pentru dezbateri.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.