Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputații PAS critică refuzul procurorului general de a se prezenta în Parlament: Doar un laș poate submina pacea inter-etnică de dragul unui fotoliu călduț

Parlamentul Republicii Moldova
Parlament Moldova

Deputații PAS critică refuzul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, de a se prezenta în Parlament în cadrul audierilor privind progresul acțiunilor în procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar, transmite deschide.md

„Procurorul General Alexandru Stoianoglo trebuia să vorbească cetățenilor despre progresul investigării furtului bancar. Dar a refuzat. Și avem o situație stranie de tot. Pe de o parte, Alexandru Stoianoglo, cel care are datoria să pedepsească hoții miliardului, a refuzat azi să fie audiat în Parlament. Pe de altă parte, Ilan Șor, despre implicarea directă a căruia în furtul bancar există dovezi irefutabile, dorește să fie audiat, tot azi. Prin video conferință, desigur”, scrie deputatul Dumitru Alaiba.

Potrivit parlamentarului, refuzând să vină în Parlament, Stoianoglo nu desconsideră deputații, ci desconsideră cetățenii R.Moldova, cărora le datorează explicații.

Vicepreședintele Parlamentului, liderul fracțiunii PAS, Mihai Popșoi, menționează că și-a pus mari speranțe în Stoianoglo, însă acesta a procedat ca un laș.

„Ce putea face Stoianoglo în aproape doi ani de mandat? Putea depune efort pentru localizarea și extrădarea fugarilor Plahotniuc și Șor. Nu a făcut-o. În schimb, i-a ajutat pe bandiții Cavcaliuc și Platon să fugă de răspundere penală. Mai mult, procurorul a devenit o portavoce a hoților, iar procuratura a devenit agenția lor de călătorii. Nu există nicio scuză pentru asemenea comportament. Oamenii au votat pentru dreptate, nu pentru că procurorul plătit de cetățeni cu 34000 lei lunar să se înfrățească cu mafia – «Privet, Slava!»”, a scris el.

Potrivit lui Popșoi, în loc să plece cu demnitate din cauza că nu reușește să-și îndeplinească mandatul cu eficientă, Stoianoglo a ales calea victimizării și confruntării.

„Personal, mi-am pus mari speranțe în domnia sa, dar mi-am pierdut orice stimă pentru dl Stoianoglo când a încercat să-și acopere ineficiența cu originea sa etnică. Doar un laș poate submina pacea inter-etnică de dragul unui fotoliu călduț. Doar pentru această ispravă, poporul îi va striga din urmă – «Adio, Sașa!»”, a adăugat el.

Amintim că Parlamentul s-a convocat în sesiune extraordinară pentru a audia raportul privind progresul acțiunilor în procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.