Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputații sancționați la bani și la vorbit amenință că vor da în judecată Camera Deputaților și strigă Abuz

Facebook
Dumitru Coarnă

Deputatul neafiliat Dumitru Coarnă şi deputatul AUR Ringo Dămureanu au contestat decizia Comisie juridice a Camerei de a fi sancţionaţi cu 50% din îndemnizaţie pe o durată de şase luni şi reducerea timpului la pupitru în Cameră 10 secunde, pentru trei luni, după scandalul care a avut loc în plenul din 10 mai, atunci când a fost adoptat proiectul de lege privind prevenirea sepării copilului de familie, scrie News.ro.

Astfel, Ringo Dămureanu contestă decizia conducerii Camerei pe care o consideră „nelegală şi netemeinică deoarece încalcă prevederile legale în vigoare”, motiv pentru care solicită revocarea hotărârii.

„În caz contrar, prezenta constituie plângere prealabilă, urmând să mă adresez instanţelor competente pentru suspendarea şi anularea actului contestat”, mai precizează deputatul AUR, în documentul transmis Biroului permanent al Camerei.

De asemenea, deputatul neafiliat Dumitru Coarnă contestă decizia Biroului permanent al Camerei şi solicită să contate nelegalitatea hotârârii deoarece adoptarea acestor sancţiuni împotriva sa a fost făcută cu încălcarea dreptului acestuia la apărare, „prin faptul că au fost nesocotite procedurile regulamentare privind citarea cu minim 24 de ore înainte, în vederea pregătirii apărării”.

Coarnă mai argumentează că decizia de a fi sancţionat a fost aplicată „în mod abuziv”, „cu încălcarea statutului deputaţilor şi senatorilor şi cu încălcarea Regulamentului Camerei Deputaţilor”.

Pe 10 mai, parlamentari şi simpatizanţi ai AUR au fost protagoniştii unor scene violente, atât în Parlament, unde au strigat, au protestat şi şi-au jignit colegii, exprimându-şi astfel dezacordul faţă de proiectul de lege privind prevenirea separării copilului de familie, deşi în comisii l-au votat în unanimitate, dar şi în afara Parlamentului, unde au scandat, au ameninţat jandarmii şi l-au agresat verbal şi fizic pe fostul premier Ludovic Orban.

Totodată, la dezbaterea propunerii legislative, deputaţii AUR au protestat faţă de acest proiect cu pancarte înscrise cu mesaje precum „Ajutăm familia, nu furăm copiii”, „Opriţi jaful naţional”. Partidul AUR a susţinut că proiectul de lege ar promova măsuri similare celor din ţările nordice, acolo unde autorităţile pot lua un copil din sânul familiei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.