Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatii sar in ajutorul alesilor incompatibili

incompatibil

Camera Deputatilor a adoptat tacit miercuri doua legi care vin in ajutorul alesilor incompatibili, cu modificari la legea ANI.

Una apartine senatoarei Cristiana Anghel care propune ca cei gasiti incompatibili sa nu mai poata ocupa timp de 3 ani DOAR functia in care au fost gasiti incompatibili, nu ORICE functie de demnitate publica, asa cum prevede legea in prezent. Mai multe detalii AICI.

Cea de-a doua propunere legislativa este semnata de 9 deputati si senatori de la PSD, UDMR si minoritati. Aceasta vizeaza acelasi aspect al sanctiunilor privind incompatibilitatea alesilor. Potrivit modificarilor propuse, un primar, viceprimar sau consilier local gasit incompatibil, nu mai poate candida la niciuna dintre aceste 3 functii, timp de 3 ani. Insa el poate candida la Parlament, sau la Consiliul Judetean. Aceleasi reguli se aplica pentru presedintii / vicepresedintii / consilierii judeteni, respectiv pentru deputati, senatori si europarlamentari. Mai multe detalii AICI.

Astfel aceasta modificare legislativa grupeaza trei cate trei functiile pentru care un ales gasit incompatibil nu mai poate candidat.

Toate aceste modificari legislative vin in ajutorul alesilor incompatibili care in prezent nu mai pot candida pentru NICIO functie timp de 3 ani dupa ce au fost gasiti incompatibili.

Camera Deputatilor este prima Camera sesizata. Legile vor merge spre Senat care este Camera Decizionala.

Este a doua oara cand Camera Deputatilor adopta tacit aceste legi. Detalii despre gafa parlamentarilor le gasiti aici: Gafa aiuritoare. Sanctionarea incompatibilitatilor, modificata tacit de Camera Deputatilor

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.