Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii, sub presiunea opiniei publice: Ce se va întâmpla cu legea care loveşte în plin cultura

MOTIUNEA DE CENZURA - PALATUL PARLAMENTULUI

Noua lege a timbrului cultural, susţinută de 84 de deputaţi şi senatori, în frunte cu Varujan Vosganian, a stârnit numeroase reacţii de revoltă. Ceea ce se anunţa ca o lovitură dură pentru editori şi pentru consumatorii de cultură ar putea rămâne în stadiul de proiect, susţine Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor.

"Parlamentarii au hotărât ca timbrul cultural să rămână la 2%, urmând să fie aduse modificări în privinţa măsurilor coercitive vizavi de obligativitatea respectării legii de cei care încasează timbrul cultural. (...) Nu se va scumpi niciun produs cultural. Sub nicio formă nu se va scumpi. Eu, personal, nu voi vota aşa ceva", a declarat Gigel Ştirbu, pentru Mediafax.

El a precizat că "în urma dezbaterilor publice, parlamentarii au ajuns la concluzia că acest cuatum nu trebuie să se modifice, trebuie să rămână pe vechea formulă".

Proiectul de Lege privind instituirea timbrului cultural a fost iniţiat de 84 de deputaţi şi senatori din mai multe partide, printre care PSD, PNL, PDL, PP-DD şi UDMR, şi a fost adoptat de Senat pe 8 decembrie 2014. Pe 15 decembrie 2014, proiectul de Lege a fost prezentat în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, iar pe 3 februarie a primit aviz de la Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi. Proiectul a primit şi aviz pozitiv şi din partea Guvernului.

Citeşte şi: OPINIE – Voi scuipa pe mormintele voastre

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.