Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii UDMR se vor abţine de la votul asupra moţiunii simple împotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan

udmr

Deputaţii UDMR se vor abţine de la votul asupra moţiunii simple împotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan, considerând că Parlamentul nu este în măsură să judece sau să dea verdicte în privinţa gestionării ministerului, iar moţiunea cuprinde şi "atacuri la persoană", care îşi au locul doar în pamflete, a declarat, marţi, în plenul Camerei, deputatul Bende Sandor, potrivit Agerpres.

"Referitor la acuzaţiile formulate în moţiune, domnule ministru, autorii contestă măsurile organizatorice pe care le-aţi întreprins în cadrul ministerului pe care îl conduceţi, prin inadvertenţele în declaraţia de avere personală, faptul că vă lăudaţi cu realizări care nu vă aparţin. Nu cred că Parlamentul este în măsură să judece sau să dea verdicte în privinţa gestionării ministerului dumneavoastră. De asemenea, nu cred că Parlamentul are vreo competenţă în judecarea nepotrivirilor din declaraţiile de avere. Pentru toate acestea există instituţii competente să stabilească realitatea din spatele acestor afirmaţii. Mai mult, ne întrebăm dacă acele fapte care, potrivit autorilor moţiunii, ar putea fi de natură penală au fost sau nu sesizate autorităţilor în drept să le investigheze. Dacă nu, înseamnă că nu s-au achitat de o obligaţie legală. În rest, am mai identificat afirmaţii care nu pot fi catalogate altfel decât penibile atacuri la persoană şi care nu îşi au locul decât în pamflete, în niciun caz în textul unei moţiuni dezbătute în legislativul naţional", a precizat deputatul UDMR, la dezbaterea moţiunii simple "Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!".

El i-a transmis ministrului că în domeniul administraţiei publice şi dezvoltării locale "lucrurile nu merg bine deloc".

Citește și: Un jurnalist american răstoarnă situația! Covid-19, o boală vasculară! Detalii care dau peste cap ceea ce se știa

"Gravele probleme sunt cauzate, în principal, de insuficienţa fondurilor alocate, lucru semnalat de către UDMR, chiar în momentul asumării răspunderii de către Guvern a bugetului de stat. De altfel, UDMR a protestat asupra modalităţii alese de Executiv pentru aprobarea bugetului, o noutate din 1989 încoace. A mai intervenit şi pandemia care a dat peste cap toate calculele Guvernului. Desigur, în timp ce alte state europene se pregăteau pentru criză, Guvernul nostru a fost surprins", a adăugat Bende Sandor.

Acesta a mai susţinut că este un aspect pozitiv faptul că programul PNDL continuă şi plăţile nu înregistrează întârzieri.

"Un aspect pozitiv este că PNDL continuă, că plăţile nu înregistrează întârzieri, ceea ce, în această situaţie de criză, este de apreciat. De apreciat este şi faptul că CNI, aflat în subordinea ministerului, continuă investiţiile începute şi chiar semnează contracte noi pe care UAT-urile nu le-ar putea finanţa integral. Ţinând cont de argumentele prezentate, votul UDMR pentru moţiune va fi de abţinere", a anunţat deputatul UDMR.

Camera Deputaţilor a dezbătut, marţi, moţiunea simplă împotriva ministrului Dezvoltării, votul urmând să fie dat săptămâna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.