Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul 'Mitralieră', ACUZAȚII BOMBĂ, după plângerea la PG la adresa campaniei USR: 'Știți cum e, penalii strigă penalii'

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin radulescu

Acuzații extrem de grave lansate de deputatul PSD Cătălin Rădulescu la adresa USR. Acesta a explicat, miercuri, că a fost depusă plângere la Parchetul General împotriva inițiativei „Fără penali în funcții publice”. Social - democratul acuză că  peste 500.000 de semnături au fost falsificate de USR.

Citește și: Scandal la Parlament între Iordache, Rădulescu și PNL-USR: Inițiativa 'Fără penali în funcții publice' în drum spre Parchet

„Multe, peste 500.000 - 600.000. Dacă erau două, trei, 10 semnături, înțelegeam să facem discuția asta. Dar devin penibili, pentru că la 600.000 de semnături deja este o chestiune gravă. O să vedeți că sute de primării au arătat aceste lucruri. Primarii au arătat că erau sute și sute și sute de semnături care nu existau, erau falsificate, dintre ei, câțiva au făcut și plângeri penale”, a declarat Cătălin Rădulescu, miercuri la Parlament, conform Mediafax.

Social-democratul care este noul chestor al Camerei Deputaților Cătălin Rădulescu a acuzat USR și PNL că acum „penalii strigă fără penali”.

„Știți cum e, penalii strigă penalii. Atât USR, cât și PNL, au plângeri penale și începerea urmăririi penale la tot ce înseamnă finanțările ilegale la cererea AEP-ul. Aceste dosare sunt depuse de vreo câteva luni de zile, procurorii se pare că nu sunt interesați. Penalii care strigă totdeauna penali ar trebui să-și dea demisia. În al doilea rând, există plângeri penale făcute de foarte mulți primari din țară, la fel, depuse la Parchet, privind suspiciunile evidente de fraudare a listelor pe care acești colegi din USR le-au depus la Parlament. Pe de altă parte, există mediatizată, eu am și cerut acum vreo 5-6 luni de zile ca Parchetul să se autosesizeze vizavi de mediatizarea convorbirilor telefonice între membrii USR, care spuneau unii altora cum să falsifice semnăturile”, a completat Rădulescu.

Deputatul PSD a precizat că sesizarea Biroului Permanent a venit ca urmare a sesizărilor primarilor și a verificării efectuate de secretariatul general al Camerei. Deputaților.

„Verificarea primarilor s-a făcut foarte clar, chemând omul respectiv și întrebându-l dacă a semnat aceste liste. Deci, în fața acestor probe evidente și în urma verificărilor făcute de către Secretariatul General al Parlamentului timp de 3-4 luni, Biroul Permanent al Camerei Deputaților a fost sesizat vizavi de aceste aspecte care au natură penală. Ceea ce am făcut noi în Biroul Permanent a fost să cerem reprezenatntului USR exact ceea ce cer ei de vreo doi ani de zile, să accepte ca aceste liste să fie liste”, a conchis Cătălin Rădulescu.

Raluca Turcan și Dan Barna au acuzat, miercuri, la Parlament că vicepreședintele Camerei Florin Iordache și noul chestor, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, vor să saboteze inițiativa „Fără penali în funcții publice”, prin faptul că social-democrații au trimis semnăturile la Parchetul General.

În 21 septembrie2018, USR a depus la Parlament a doua tranşă de semnături pentru iniţiativa Fără penali în funcţii publice, peste 780.000, îndeplinind astfel condiţiile impuse de lege pentru declanşarea referendumului, respectiv 500.000 de semnături din 21 de judeţe.

Iniţiativa Fără Penali în funcţii publice propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.