Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Angel Tîlvăr a fost ales Raportor în cadrul Adunării Parlamentare a NATO

Camera Deputatilor
Angel Tilvar

Angel Tîlvăr susține că-l onorează faptul că a fost ales Raportot într-un domeniu prioritar al activității AP NATO.

''Mă onorează desemnarea mea ca raportor într-un domeniu prioritar al activității AP NATO. Este o recunoaștere a contribuției României, în cadrul adunării alianței. De-a lungul carierei mele politice, am promovat parteneriatul transatlantic și integrarea europeană și euro-atlantică a României.

În perioada 11-14 octombrie 2019, la Londra, a avut loc cea de-a 65-a Sesiune Anuală a Adunării Parlamentare a NATO, eveniment ce a reunit parlamentari din statele membre NATO și din statele cu statut de asociat sau de observator NATO, precum și oficiali ai NATO și experți internaționali în domeniul securității și apărării.

În cadrul Sesiunii Anuale de la Londra, domnul deputat Angel TÎLVĂR, Vicepreședinte al delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO și membru al Comisiei pentru Dimensiunea Civilă a Securității, a fost ales, prin vot, în unanimitate, Raportor al Subcomisiei pentru Guvernanță Democratică, din cadrul Comisiei pentru Dimensiunea Civilă a Securității a AP NATO.

Citește și: Violeta Răduț: PSD nu-i abandonează pe români și continuă să-și țină promisiunile pe care și le-a asumat

Adunarea Parlamentară a NATO s-a reunit în cadrul unei Sesiuni Plenare, la care au participat doamna Madeleine Moon, Președintele AP NATO, domnul Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, precum și înalți oficiali din partea țării gazdă.

AP NATO are un rol important în sensibilizarea parlamentarilor față de problemele de apărare şi securitate, fiind un forum în care legislatorii se întâlnesc pentru a discuta teme de actualitate, a schimba opinii şi a clarifica punctele de vedere ale celorlalți.

Cei 15 ani care s-au scurs de la data la care ne-am ocupat locul cuvenit în cadrul Tratatului Atlanticului de Nord au dovedit, deopotrivă, atât seriozitatea cu care statul român își respectă statutul său de membru cu drepturi şi obligații absolut egale cu ale celorlalți aliați, cât şi justețea deciziei de a ne recunoaște aportul important în cadrul acestui parteneriat.

“Securitatea euro-atlantică este un obiectiv prioritar al AP NATO, pentru că se referă la responsabilitățile, protecția și bunăstarea civililor. Mulțumesc colegilor din delegațiile naționale pentru votul dat. Voi face în continuare, tot ceea ce îmi stă în putere, pentru o abordare proactivă în promovarea valorilor democratice, în cadrul comunității euro-atlantice și nu numai, pentru că problematica pusă în discuție în comisie este o responsabilitate globală”, a declarat deputatul Angel Tîlvăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.