Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul AUR Dan Tănasă, propus pentru cea mai gravă sancțiune parlamentară: avertisment scris după incidentul cu USR PLUS / VIDEO

dan tanasa

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a stabilit, joi, să propună Biroului permanent sancţionarea deputatului AUR Dan Tanasă cu avertisment scris, aceasta fiind cea mai gravă sancţiune prevăzută de Regulament şi de Statutul deputaţilor şi senatorilor, după ce deputatul  le-a adresat cuvinte grele unor deputați USR PLUS.

Citește și: Viorica Dăncilă, despre zvonul că ar construi un nou partid: Mulți social-democrați sunt în afara partidului

Deputaţii jurişti au luat decizia după sesizarea depusă de deputaţii Alianţei USR PLUS Ionuţ Moşteanu şi Silviu Dehelean cu privire la "comportamentul grobian şi limbajul vulgar" al lui Dan Tănasă.

Unul dintre reclamanți, Silviu Dehelean a spus că „aceasta este cea mai gravă sancţiune care se poate dispune" și că sancţiunea nu-i va descuraja, cel mai probabil, pe cei de la AUR.

"Dar este foarte important să existe un mesaj din partea Parlamentului către cetăţeni decât a obţine un efect persuasiv pentru parlamentarii de la AUR, care sunt extremişti, care se pare că au şi carenţe de educaţie. Nu mă aştept să obţinem rezultat", a spus deputatul USR PLUS.

USR PLUS a anunţat că propune modificarea Statutului deputaţilor şi al senatorilor, astfel încât parlamentarii care adresează injurii altor parlamentari sau demnitari ar urma să fie sancţionaţi cu reducerea indemnizaţiei până la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară, pentru o perioadă de cel mult trei luni.

Mai mulţi parlamentari AUR l-au admonestat, miercuri, pe holurile Palatului Parlamentului, pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, în timp ce susţinea o conferinţă de presă alături de liderul USR, Dan Barna. Deputatul AUR Dan Tanasă i-a reproşat ministrului, pe un ton foarte ridicat, o serie de aspecte legate de desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie. El a adresat, totodată, o serie de jigniri mai multor deputaţi USR, printre aceştia fiind Ionuţ Moşteanu, Bogdan Rodeanu, Silviu Dehelean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.