Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Cătălin Nechifor solicită instituirea stării de necesitate în judeţul Suceava

dcnews.ro
catalin nechifor

Deputatul Pro România, Ioan Cătălin Nechifor, a reclamat, joi, lipsa stocurilor de medicamente necesare tratării COVID-19, el solicitând ca în judeţ să fie declarată starea de necesitate potrivit Agerpres.

''Nu sunt suficiente medicamentele la Suceava. Nimeni nu s-a gândit că într-un timp atât de scurt vor fi sute de persoane infectate în Suceava. Tamiflu pentru antiviral, Plaquenil pentru terapia antimalaria şi Kaletra care este pentru terapia anti HIV. Este medicaţia standard aprobată de MS ca schemă de tratament pentru COVID-19. Faceţi cumva să aveţi stocuri suficiente ca lumea să ia aceste pastile aşa cum trebuie, nu câte două, nu că mâine, că mai puţin astăzi. Dacă nici pentru medici şi asistente medicale nu aveţi medicaţia necesară, înseamnă că e grav. Aduceţi de îndată la Suceava'', a spus Nechifor.

Totodată, în contextul transformării Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava în spital clinic pentru tratarea COVID-19, Nechifor a pros transferarea de echipamente, aparatură medicală şi medici specialişti la Fălticeni.

''Aţi transformat Spitalul Judeţean în spital COVID19 (...) Nu poţi lăsa un judeţ cu 700.000 de locuitori fără urgenţă medicală majoră, fără ortopedie, neonatologie, obstetrică-ginecologie, chirurgie (...) Transferaţi echipamentul la Fălticeni, săli de operaţii care nu vă mai folosesc, aparatură de specialitate care nu vă foloseşte, laborator medical. Daţi şi specialişti'', a spus Nechifor.

În opinia lui Nechifor, soluţia pentru criza de la Suceava, unde preşedintele CJ e cu coronavirus în spital, primarul e în autoizolare, iar prefectul e de câteva luni în funcţie, este instituirea stării de necesitate, iar MAI şi MApN să preia administrarea judeţului.

''Veniţi cu stare de necesitate la Suceava. Aduceţi armata, preluaţi controlul, cu Ministerul de Interne, cu oameni din Bucureşti pe care nu-i interesează votul nimănui, care n-au treabă cu electoratul din Suceava, care sunt profesionişti. A plecat Nelu Tătaru. Aveam o speranţă în el, aşa cum a fost criticat zilele astea, dar a venit. A fost singurul om cu curaj care a venit la Suceava şi a făcut ceva (...) Sper ca Nelu Tătaru să asculte lucrul ăsta şi să facă rost în primul rând de Tamiflu, de Kaletra şi Plaquenil'', a mai spus Nechifor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.