Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Cristina-Elena Dinu, cu ocazia Zilei Internaţionale a Pacientului cu Parkinson: Avem datoria să fim informați despre modalitățile de prevenție

Facebook
Cristina Elena Dinu

Deputatul PSD Cristina-Elena DINU atrage atenția asupra bolnavilor de Parkinson cu ocazia Zilei Internaţionale a Pacientului cu Parkinson.

„Ziua Internaţională a Pacientului cu Parkinson” a fost stabilită în 1997, la iniţiativa Asociaţiei Europene Împotriva Bolii Parkinson şi cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Data a fost aleasă ca fiind ziua în care s-a născut, în anul 1755, medicul James Parkinson, cel care a scris pentru prima dată despre această boală în lucrarea „Eseu despre paralizia tremurătoare” (1817).

Scopul marcării în fiecare an a acestei zile este cel al creşterii nivelului de informare despre Parkinson şi al impactului acestei boli asupra suferinzilor, dar şi asupra familiei şi societăţii. Pacienţii în stadii avansate de boală devin din ce în ce mai mult dependenţi de ajutorul şi susţinerea semenilor.

O mai bună informare va reduce stigmatul asociat bolii, va creşte înţelegerea şi sprijinul comunităţii şi va conduce la creşterea calităţii vieţii pentru cei afectaţi.

Deoarece boala Parkinson este una dintre afecţiunile cu implicaţii pe toate nivelurile, fizic, psihic şi emoţional, dar şi social şi economic, consider că fiecare dintre noi avem datoria de a fi informați despre modalitățile de prevenție, astfel încât să-i putem ajuta pe cei care suferă de această afecțiune!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.