Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Crsitina-Elena Dinu, cu ocazia zilei de 22 decembrie: 34 de ani de libertate, pace și liniște

arhiva personala
Elena Dinu

Deputatul PSD Crsitina-Elena Dinu a remis un comunicat cu prilejul Zilei Revoluției Române din decembrie 1989.

„Se împlinesc în aceste zile 34 de ani de la momentele Revoluției Române din decembrie 1989, atunci când românii şi-au luat propria soartă în mâini şi au răsturnat regimul comunist totalitar, care ne-a îngrădit zeci de ani dreptul la opinie, conştiinţă, libertate sau libera circulaţie.

Este prilejul de a rememora, cu respect şi pioșenie, jertfa sutelor de eroi din toată ţara, care au trecut în nefiinţă în acele zile fierbinți pentru ca noi să scăpăm, pentru totdeauna, de dictatură și să putem crea un viitor european, democratic şi civilizat copiilor noştri.

La 34 de ani de atunci, continuă disputele referitoare la adevărul despre desfășurarea protestelor care au condus la căderea dictaturii, unele dintre acestea soldate cu zeci de morți nevinovați. S-a scris enorm despre acest subiect și se va mai scrie, pe bună dreptate, având în vedere însemnătatea finalului regimului comunist pentru poporul român.

Mult mai importante decât disputele și contradicțiile purtate pe marginea zilelor Revoluției din decembrie 1989 sunt însă consecințele acelor manifestări populare, care au redat românilor drepturile și libertățile de astăzi.

România a devenit membru al Uniunii Europene și a Alianței Atlanticului de Nord, are un parteneriat strategic consolidat și sustenabil cu Statele Unite ale Americii, este un stat apreciat la nivel internațional și are atribuții de securitate de prim rang, ca graniță estică a NATO și UE.

Românii trăiesc într-o țară liberă, democratică, pașnică, cu potențial activ de apărare în cazuri conflictuale, unde pot să-și crească copiii în liniște, pace și armonie.

Faptul că putem spune cu voce tare ceea ce gândim este un alt câștig esențial al Revoluției Române, pe lângă libertatea de mișcare, de expresie, de acțiune.

Drepturile omului sunt respectate în statul român, iar progresele din ultimii 34 de ani ne îndreptățesc să sperăm că parcursul viitor al României, orientat spre evoluție, dezvoltare, progres și bunăstarea populației, este ireversibil.

Sunt recunoscătoare pentru sacrificiul  tuturor acelora care au făcut posibil ca românii să devină cetăţeni europeni, iar România să fie ceea ce este astăzi, o țară respectată și respectabilă.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.