Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul european Siegfried Mureșan: România trebuie să beneficieze mai mult de finanțările BEI

siegfried muresan

Deputatul european Siegfried Mureșan, raportor al Grupului PPE din Parlamentul European pe Raportul anual referitor la activitățile financiare ale Băncii Europene de Investiții (BEI), a declarat că raportul votat ieri, în plen, prevede ca Banca Europeană de Investiții să asigure o distribuție geografică și sectorială mai largă a împrumuturilor și să mărească asistența tehnică și colaborarea cu autoritățile naționale în vederea creșterii finanțării proiectelor în regiunile cu niveluri scăzute de investiții, precum România.

„Banca Europeană de Investiții contribuie foarte mult la dezvoltarea economiei europene, dar este esențial să se asigure că sunt evitate dezechilibrele de natură geografică în activitatea de împrumut. De aceea, trebuie să crească asistența tehnică și colaborarea cu băncile și instituțiile naționale de promovare din statele mai puțin dezvoltate și cu capacitate investițională mică. Vreau ca banii oferiți de BEI să ajungă în toată Uniunea, nu doar către unele state, iar țări precum România să aibă mai multe șanse la finanțarea proiectelor pentru a putea concura cu cele care au o administrație publică mai bună și piețe financiare mai dezvoltate. Astfel de finanțări ajută economia țării noastre să devină mai competitivă, prin investiții în infrastructură, cercetare, dezvoltare și sprijin pentru IMM-uri”, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Totodată, plenul Parlamentului European a votat ieri și mandatul Băncii Europene de Investiții privind acordarea împrumuturilor externe, asupra căruia Siegfried Mureșan a fost, de asemenea, raportor al Grupului PPE.

„Este esențial ca BEI să crească finanțările în țările din Vecinătatea sudică și estică a Uniunii Europene, inclusiv Republica Moldova, Georgia și Ucraina, pentru a reduce decalajul economic dintre acestea și Uniune. De aceea, noul mandat al Băncii Europene de Investiții privind acordarea împrumuturilor externe prevede creșterea alocărilor pentru țările din Vecinătatea sudică și estică cu peste 36%, adică cu 5,2 miliarde de euro, ajungând la 19,6 miliarde de euro. Astfel, state precum Republica Moldova au o șansă în plus de a beneficia de sprijin financiar din partea Uniunii Europene pentru a investi în proiecte de interconectare energetică, de transport, de mediu, credite pentru IMM-uri”, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.