Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul facut scapat de colegi pus de DNA sub control judiciar

DNA

În completarea comunicatelor nr. 1654 și 1656, din data de 20 noiembrie 2014, 1658 și 1662 din data de 21 noiembrie 2014, 1674 și 1676 din data de 24 noiembrie 2014, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe toată durata urmăririi penale, începând de la data de 03 decembrie 2014, față de inculpatul TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN, deputat în Parlamentul României, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit, infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:

 

a) să se prezinte la organul de urmărire penală  ori de câte ori este chemat,

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei,

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat,

d)    să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent,

e)     să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme,

f)  să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

 

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

 

Inculpatului Teodorescu Cătălin Florin i s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.