DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ anunță că sesiunea din 2023 a Comisiei Guvernamentale Mixte Româno-Germane va avea loc la Timişoara

Ovidiu Gant

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ a anunţat că sesiunea din 2023 a Comisiei Guvernamentale Mixte Româno-Germane va avea loc la Timişoara, Capitală Europeană a Culturii, potrivit news.ro.

”La Comisia Guvernamentală Mixtă Româno-Germana am stabilit măsurile de susţinere pentru învăţământul în limba germană maternă, sistemul de protectie socială şi păstrarea patrimoniului cultural al minorităţii germane. Totodata, la solicitarea mea, cele două părţi au stabilit ca sesiunea din 2023 să aibă loc la Timişoara, Capitală Europeană a Culturii”, a anunţat, duminică, deputatul FDGR Ovidiu Ganţ.

Actuala reuniune a avut loc la Braşov.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia desfăşurării celei de-a XXIV-a sesiuni a Comisiei guvernamentale româno-germane dedicate etnicilor germani din România.

”Comisia guvernamentală româno-germană dedicată etnicilor germani din România este unul dintre factorii care au contribuit la consolidarea cooperării bilaterale cu Republica Federală Germania. Relaţia dintre cele două state este una extrem de importantă, de natură strategică, fiind definită de o colaborare politică foarte bună, de legături istorice şi sociale puternice şi de o bogată cooperare economică (...) În context, doresc să evoc şi influenţa pozitivă a minorităţii germane în dezvoltarea societăţii româneşti şi a relaţiilor economice bilaterale, Germania fiind prezentă în fiecare an pe primele locuri în topul investitorilor străini din România”, a transmis şeful statului.

Acesta a vorbit şi despre ”cooperarea excelentă în domeniul educaţiei, în special împărtăşirea experienţei germane în ceea ce priveşte învăţământul dual”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.