Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul George Simion a semnat petiţia 'STOP desfiinţării liceelor economice!'

inquamFOTO
george simion

AUR anunţă că deputatul George Simion, preşedintele partidului, a semnat petiţia ''STOP desfiinţării liceelor economice!'', iniţiată de Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Galaţi, peste 1.000 de semnături fiind strânse încă din primele ore de la publicarea ei în mediul online.

"Având în vedere că liceele economice sunt primele în opţiunile absolvenţilor de gimnaziu (după liceele teoretice) şi se situează, conform rezultatelor la Bacalaureat, peste unele licee teoretice, există riscul afectării ireversibile a calităţii educaţiei din aceste licee. Alianţa pentru Unirea Românilor va susţine în Parlament punctul de vedere al Colegiului Economic "Virgil Madgearu" din Galaţi, în sensul delimitării liceelor economice de cele profesionale, atunci când proiectul de lege va sosi pentru dezbatere şi adoptare", precizează joi AUR, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în urma modificărilor incluse în proiectul Legii învăţământului preuniversitar, toate liceele tehnologice vor fi transformate în licee profesionale, "distrugându-se, astfel, o tradiţie de 150 de ani de învăţământ economic preuniversitar", potrivit Agerpres.

Colegiul Economic "Vigil Madgearu" are o vechime de aproximativ un secol şi jumătate, fiind înfiinţat în anul 1864 cu numele de "Şcoala Comercială Superioară", prima de acest gen în România, conform AUR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.