Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Iusein Ibram: 'Turcia este primul partener comercial al României din afara Uniunii Europene'

economica.net
Turcia

Turcia este primul partener comercial al României din afara Uniunii Europene, a declarat luni deputatul Iusein Ibram, membru al grupulului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Într-o intervenţie avută în plenul Camerei Deputaţilor, cu prilejul Zilei Naţionale a Republicii Turcia, aniversată la 29 octombrie, Iusein Ibram a amintit că această ţară a fost proclamată republică în 1923, sub conducerea lui Mustafa Kemal Atatürk.

În prezent, a adăugat deputatul, Turcia, care a ajuns a 15-a putere economică a lumii, are un turism dezvoltat, cu staţiuni noi şi luxoase, o industrie foarte diversificată, o agricultură performantă şi, deşi nu are teren arabil, a dezvoltat o reţea naţională de sere moderne, potrivit Agerpres.

"Firmele de construcţii turceşti sunt printre cele mai mari din Europa, construind proiecte gigant. Turcia este membru NATO din 1952, a dezvoltat industria militară, a făcut un tunel sub Bosfor, poduri peste Bosfor, iar cel mai mare aeroport din lume este la Istanbul, reprezentând poarta aeriană principală între Occident şi Orient. Turcia este primul partener comercial al României din afara Uniunii Europene şi dintre cei mai importanţi parteneri în cadrul schimburilor internaţionale totale ale României, atât la export cât şi la import, fiind înregistrate în România un număr foarte mare de societăţi comerciale cu capital turc. Cu acest prilej transmit cele mai bune urări de bine statului turc şi tuturor cetăţenilor turci din România", a spus Iusein Ibram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.