Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Laurenţiu Nistor (PSD Hunedoara): Termocentrala Mintia va fi preluată de Consiliul Judeţean Hunedoara

mintia

Termocentrala Mintia ar putea trece în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, potrivit unei ordonanţe ce a fost adoptată deja în Senat şi care va fi supusă dezbaterilor în Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor şi apoi aprobării în plenul forului legislativ, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, relatează agerpres.

Potrivit acestuia, Complexul Energetic Hunedoara se va împărţi în două noi entităţi juridice, prima fiind termocentrala Mintia, în timp ce a doua va grupa minele de cărbune viabile din Valea Jiului şi termocentrala Paroşeni.

Nistor a arătat că deja CJ Hunedoara a transmis o adresă către Ministerul Energiei în care îşi arată disponibilitatea de a prelua, în subordine, termocentrala Mintia.

"Intenţia noastră este ca termocentrala Mintia să fie preluată de Consiliul Judeţean Hunedoara. Ca atare, am depus amendamente la Ordonanţa 60, care a trecut de Senat. Urmează ca săptămâna viitoare să intre în Comisia (de industrii, n.red.) de la Camera Deputaţilor şi, pe urmă, sper să fie aprobată şi aici. Sunt convins că dacă şi parlamentarii din opoziţie ai judeţului Hunedoara o vor susţine, vom avea un succes", a spus liderul PSD Hunedoara.

Deputatul Nistor a mai arătat că este posibil ca actul legislativ să fie aprobat în circa două săptămâni, după care ar putea începe procedurile de preluare ale termocentralei. Aceasta ar urma să funcţioneze cu două grupuri energetice, iar aprovizionarea cu cărbune să se facă din import, cu un sortiment scăzut în concentraţie de sulf, ceea ce ar rezolva şi conformarea termocentralei la normele de mediu.

Pe de altă parte, parlamentarul social-democrat a dat asigurări că populaţia şi alţi consumatori din municipiul Deva nu vor avea probleme cu furnizarea agentului termic produs de Termocentrala Mintia, în această iarnă.

"Foarte multe apartamente din Deva folosesc agentul termic furnizat de termocentrala Mintia. Gradul de încasare al facturilor pentru agentul termic este de peste 96%", a menţionat Nistor.

În prezent, Termocentrala Mintia face parte din Complexul Energetic Hunedoara, alături de Termocentrala Paroşeni şi minele de huilă Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.