Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul liberal Florica Cherecheș reclamă 'lipsa de predictibilitate și consultare publică ale ministrului Educației'

Bihoreanul
Florica Chereches

Deputatul liberal Florica Cherecheş a acuzat luni, în cadrul dezbaterii "Ora Guvernului" de la Camera Deputaţilor, "lipsa de predictibilitate şi de consultare publică" referitoare la diverse măsuri anunţate de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Se caută înlocuitor pentru Claudiu Manda - Comisia de control al SRI urmează să prezinte raportul privind ANI

"Doamna ministru, de când aţi preluat acest nou mandat într-un Guvern, pe care chiar dumneavoastră l-aţi numit cel mai slab din istorie, pe zi ce trece se observă lipsa de predictibilitate şi de consultare publică referitoare la diverse măsuri pe care le anunţaţi aproape zilnic, iar dacă opinia publică reacţionează, retrageţi ceea ce susţineţi. Un exemplu este ordinul de modificare a planului cadru pentru învăţământul primar în care se prevedea eliminarea orei de educaţie fizică - puteţi să ne spuneţi care au fost specialiştii din domeniu cu care v-aţi consultat?", a declarat Florica Cherecheş în plenul Camerei Deputaţilor.

Ea susţine că declaraţia Ecaterinei Andronescu prin care susţine învăţământul profesional este o " mare minciună".

"În 2009 aţi devenit groparul învăţământului profesional închizând şcolile de meserii şi întrerupând brutal tradiţia pe care o avea România în acest domeniu. Azi, afirmaţi că susţineţi învăţământul profesional, dar aţi decis micşorarea cu patru săptămâni a structurii anului şcolar pentru acest învăţământ şi mutarea unor clase de la oraşe la sate. Afirmaţia că susţineţi învăţământul profesional e o mare minciună pentru că respingeţi orice iniţiativă pentru creşterea numărului şi cuantumului burselor profesionale, acoperirea cheltuielilor de cazare şi masă pentru elevii din profesional măsuri care reduc abandonul şcolar şi fenomenul migraţiei", a spus Cherecheş.

Deputatul PNL a susţinut că bugetul educaţiei este cheltuit "în mod iresponsabil" şi nu se fac investiţiile necesare în infrastructura şcolară pentru a asigura cele mai bune condiţii pentru educaţie de calitate.

Cherecheş a punctat că multe din măsurile pe care le propune ministrul Educaţiei "alungă copiii din ţară".

"Lumea vă vrea plecată de la minister, cetăţenii ne-au transmis că sunt sătui de cât rău aţi făcut învăţământului şi oricâte promisiuni aţi face nu mai au încredere în dvs. Ne-aţi ameninţat din prima zi de mandat că la sfârşitul lui martie veţi veni cu o nouă lege a Educaţiei, dar vă amintesc că România are un plan de relansare prin educaţie care se numeşte 'România educată' la care au lucrat timp de trei ani mii de specialişti, pe care vă rog să nu îi desconsideraţi pentru că lor le pasă de viitorul copiilor noştri. (...) Vă rugăm frumos, ocupaţi-vă mai bine de problemele administrative şi lăsaţi învăţământul pe mâna specialiştilor", a menţionat Florica Cherecheş.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, este invitată luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.