Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Mihaela Huncă: 'Românii trebuie să aibă acces gratuit la serviciile publice de sănătate indiferent cine va fi la guvernare'

Mediafax
spital filantropia

Deputatul Pro România Mihaela Huncă susţine necesitatea ca statul să ia măsuri pentru creşterea bugetelor spitalelor publice, nu ale celor private, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri, parlamentarul de Botoşani consideră că "românii trebuie să aibă acces gratuit la serviciile publice de sănătate", iar Pro România va lupta pentru acest lucru.

"Pro România crede cu tărie că românii trebuie să aibă acces gratuit la serviciile publice de sănătate şi va lupta pentru ca acest drept să fie respectat, indiferent cine va fi la guvernare. În condiţii de subfinanţare a sistemului de sănătate, noi credem că statul este obligat să ia măsuri pentru creşterea bugetelor spitalelor publice, nu a celor private", a afirmat Huncă.

Citește și: Privatizarea' sistemului de sănătate, subiect de dispută în studioul Digi24! Victor Ponta l-a ciuruit pe un secretar de stat: 'E o nebunie'

Deputat Pro România a acuzat, de asemenea, că "PNL-ul şi Ludovic Orban se joacă cu sănătatea românilor", în contextul în care "90% dintre români nu-şi permit să meargă la un spital privat". În opinia sa, "este inacceptabil să iei bani de la public şi să-i duci la privat".

"Aşa cum a anunţat, încă de când ordonanţa pe sănătate a guvernului Orban era în faşă, Pro România a luat atitudine şi, prin vot, a susţinut moţiunea de cenzură. Astfel, din fericire, căderea guvernului şi eşecul PNL pe acest proiect înseamnă că dreptul la sănătate al românilor rămâne deocamdată neafectat. Pe de altă parte, din nefericire, suspectez că nu vor renunţa, pentru că la mijloc sunt alte interese care nu au nicio legătură cu interesul public. O dovedeşte chiar faptul că liberalii au ales să facă aceste modificări prin OUG în condiţiile în care nu se justifică în niciun fel urgenţă", a mai afirmat Huncă, potrivit comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.