Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PNL Adrian Cozma acuză că Eduard Novak evită să sancționeze sportivii Rusiei

adrian cozma deputat PNL

Deputatul PNL Adrian Cozma acuză că ministrul Sportului, Eduard Novak, de la UDMR, susține sportivii Rusiei și refuză să îi sancționeze, în acord cu deciziile de pe plan internațional.

În calitate de vicepreședinte la nivel național al PNL, deputatul sătmărean Adrian Cozma critică această atitudine a ministrului UDMR-ist și publicăm integral luarea sa de poziție pe această temă:

Opinia publică din România a observat că prestația miniștrilor UDMR din guvernul României este în oglindă cu prestația mentorului lor, Orban Viktor.

Sportivii și suporterii români nu pot privi altfel culorile drapelului Rusiei decât ca emblemă a unor violatori, torționari și jefuitori.

Domnii miniștri UDMR și domnul Novak în special, încearcă, prin gesturile sale, să provoace și să incite acea categorie mai sensibilă și reactivă din societatea românească, numită suporteri, acei oameni cu suflet care și-ar da viața pentru culorile naționale.

Ministrul UDMR știe foarte bine ce face, ofensează prin diverse modalități așteptările suporterilor români și lasă să se perceapă că sufletul lui nu este la valorile europene, ci mai mult la ale Rusiei putiniste.

Este dureros modul în care un ministru se raportează la sentimentele sportivilor și ale suporterilor.

O singură observație: incidentele de pe stadionul din Craiova sunt inacceptabile (meciul cu Sepsi, întrerupt și anulat în urma scandărilor xenofobe împotriva comunității maghiare din România n.r.) și au dus la sancțiuni, sancțiuni care însă ar fi trebuit să se aplice și în cazul miniștrilor care s-au delimitat de imnul național și au preferat intonarea imnului altor entități.

Domnule Novak, nu ați avut nici o reacție atunci când președintele federației ungare de fotbal, Csanyi Sandor, a anunțat că vrea să folosească steagul Ungariei Mari ca simbol al federației. De ce nu ați făcut asta, vă convine oare să provocați suporterii, ca apoi să ne acuzați de intoleranță? Acest comportament este unul manipulativ și lipsit de sportivitate. Credeți că suporterii din România nu știu care vă sunt culorile sub care defilați?

Domnule ministru UDMR Novak, cetățenii României v-au înțeles comportamentul, sunteți oglinda manifestărilor lui Orban Viktor!, acuză Cozma, conform SatuMareonline.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.