Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PNL, Antoneta Ioniță: Medicii de familie, în prima linie a luptei cu noul Coronavirus

antoneta ionita

Deputatul PNL, Antoneta Ioniță, susține că medicii de famili se află în prima linie a luptei cu noul Coronavirus

„În fiecare an, pe 19 mai, se sărbătorește Ziua Internațională a Medicului de Familie, al cărui loc în construcția unui sistem sanitar modern și eficient, bazat în primul rând pe prevenție și pe cunoașterea îndeaproape a pacientului, este incontestabil. Nu întâmplător, această zi de 19 mai, instituită de Organizația Internațională a medicilor de familie, este recunoscută azi în 140 de țări, o cifră care demonstrează importanța acestei specializări.

Citește și: PNL, ședință IMPORTANTĂ după discuțiile MARATON de la Palatul Cotroceni

În România, din păcate, rolul medicinei de familie nu este încă pe deplin înțeles. Medicina primară se confruntă cu lacune legislative, cu insuficiente fonduri, cu decizii care îi afectează activitatea. Și asta, deși, în vremuri complicate, medicii de familie s-au aflat la datorie, în prima linie a luptei COVID – 19, au avut și au un rol determinant în combaterea pandemiei. Ei au stat de vorbă cu pacienții, au supravegheat cazurile suspecte de îmbolnăvire, au sfătuit, au îndrumat. În semn de respect față de pacienți și de solidaritate față de cadrele medicale din spitale, au oferit consultații telefonic sau la cabinet, pe parcursul zilei și al nopții, ori de câte ori au fost solicitați.

Pe lângă a fi un bun profesionist, medicul de familie este un prieten al pacientului și al familiei acestuia. El cunoaște istoricul privitor la sănătate, vulnerabilitățile, pentru a se putea ocupa de viitor, pentru a putea informa cu privire la pericole și pentru a integra cele mai bune soluții medicale. Între pacient și mediul său de familie se crează o relație reciprocă de încredere și respect, de responsabilitate și speranță. La asta lucrează în fiecare zi cei peste 11.000 de medici de familie români, din toate colțurile țării, care știu că de decizia lor corectă, de prezența lor în cabinet sau de sfatul dat la telefon depinde siguranța și poate chiar viața unui om”, se arată într-un comunicat de presă al Antonetei Ioniță, deputat PNL Brăila, membru în Comisia pentru Sănătate și Familie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.