Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PNL Florin Roman vrea pedepse mai mari pentru consumul de etnobotanice

droguri etnobotanice

Deputatul PNL Florin Roman vrea să inițieze un proiect de lege privind incriminarea consumului de etnobotanbice, acesta fiind de părere că e necesară o înăsprire a pedepselor după ce numărul consumatorilor a crescut foarte mult, potrivit mediafax.

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat, joi, la Alba Iulia, că va iniția un proiect de lege pentru incriminarea consumului de etnobotanice, un fenomen periculos care se răspândește rapid în ultima vreme în rândul tinerilor și care a cauzat și un număr mare de decese.

El a explicat că legislația românească nu consideră infracțiune folosirea acestor substanțe, motiv pentru care trebuie stabilite pedepse mai mari decât o simplă amendă penală.

”Eu intuiesc că vom avea o foarte mare problemă în următorii ani. Avem 23 de decese în România, în ultimul an, din cauza consumului de etnobotanice și 32 de decese care au legătură și cu consumul de etnobotanice. La ora actuală legislația este severă, așa cum și trebuie, pentru drogurile clasice, în schimb legislația actuală este extrem de permisivă cu substanțele halucinogene. Lista acestor substanțe a crescut enorm, de la câteva zeci acum vorbim de sute și, practic, multe dintre aceste substanțe sunt mult mai periculoase decât drogurile clasice. Dacă vă uitați și faceți o recenzie a deciziilor date de instanțele de judecată din Alba, fie că vorbim de Judecătorie, Tribunal sau Curtea de Apel, în ultimele două luni nu a fost nicio condamnare, toți au fost fie achitați, fie au primit amendă penală, iar judecătorii au dreptate pentru că legislația românească nu consideră infracțiune folosirea acestor substanțe extrem de periculoase”, a declarat deputatul.

Roman atrage atenția că există consum în rândul tinerilor și în zona școlilor, lucru care ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru toată lumea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.