Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Andrei Pop: Au trecut de Parlament primele legi din pachetul pentru debirocratizare şi transparentizare

Radu Pop
arhiva personala
Andrei Pop

Deputatul PSD Andrei Pop semnalează, marți că au fost votate în Parlament primele două legi dintr-un pachet de 7 proiecte pentru debirocratizare şi transparentizare depuse de PSD în colaborare cu USR.

„Noile legi adoptate astăzi în parlament aduc o urmă de normalitate în viaţa antreprenorilor români. Prima simplifică enorm transferul părţilor sociale pentru SRL-uri, o procedură simplă care în alte ţări are loc într-o zi, dar în România durează de la 30 de zile până la peste un an. Totodată, se elimină obligaţia de a depune foaia de vărsământ a capitalului social la înregistrare pentru SRL-uri, dar şi capitalul social minim de 200 lei, aliniindu-ne cu jurisdicţiile europene mai avantajoase si dispar declarația de ”adaos comercial” și amenzile pentru lipsa acesteia. Noua lege preia contravenţiile care au rămas relevante în reglementările pentru protecţia consumatorilor, şi abrogă în schimb Legea 12/1990 care conţinea şi declaraţia de adaos comercial. Prin urmare, având în vedere ca poate fi declarat orice nivel al adaosului comercial, că acest concept nu are consecință în stabilirea prețurilor și că nici măcar nu există un formular oficial pentru această declarație, dar mai ales pentru că nu servește la nimic altceva decât la aplicarea unor amenzi fără să existe o vătămare a vreunui interes, proiectul de lege prevede abrogarea acestei obligați. Totodată, sunt propuse pentru abrogare articole de lege care stabilesc drept contravenții nedeclararea adaosului comercial practicat și depășirea acestui adaos.

Acestea sunt primele două legi care au trecut din pachetul cu 7 proiecte pentru debirocratizare şi transparentizare depuse de PSD în colaborare cu USR”, a transmis Andrei Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.