DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Deputatul PSD Andrei Pop dezvăluie: Fostul patrimoniu UTC a ajuns pe mâinile 'băieților deștepți'

Facebook
Andrei Pop

Deputatul PSD Andrei Pop a transmis marți printr-un comunicat de presă că fostul patrimoniu al Uniunii Tineretului Comunist (UTC) este valorificat în interesul unor ”băieți deștepți”.

Citește și: De ce a răbufnit Marcel Ciolacu la Antena 3 .

„Să punem fostul patrimoniu al Uniunii Tineretului Comunist (UTC) doar la dispoziția tinerilor și în interesul lor este o prioritate. În momentul de față există 25 de fundații județene pentru tineret, dintre care numai 10 sunt active, care nu servesc interesele tinerilor. Scopul fundațiilor județene pentru tineret, cele care au preluat patrimoniul UTC, este administrarea patrimoniului propriu în folosul tuturor tinerilor şi al organizaţiilor de tineret, cu excepţia organizaţiilor ce aparţin partidelor şi formațiunilor politice.

Însă, atrag atenția că patrimoniul fundațiilor județene pentru tineret este valorificat nu în interesul tinerilor, ci în interesul unor ”băieți deștepți” care au pus mâna pe acesta pe parcursul tranziției și care își urmăresc mai degrabă interesele personale, decât cele pentru care aceste fundații au fost constituite.

De aceea, propun, printr-o inițiativă legislativă, pe care am lucrat-o împreună cu ONG-uri de tineret, desființarea fundațiilor pentru tineret cu preluarea patrimoniului de către stat și autoritățile județene, ca urmare a administrării defectuoase a acestuia. Propun desființarea acestor fundații și transmiterea patrimoniului acestora la consiliile județene, care vor avea obligația de a înființa o instituție publică de interes județean. Din conducerea acestor instituții vor face parte și reprezentanți ai organizațiilor de tineret. Astfel tinerii vor fi cu adevărat implicați în luarea deciziilor privind acest patrimoniu.

Tinerii trebuie să fie beneficiarii acestui patrimoniu, iar acest lucru nu se poate realiza decât dacă administrarea lui se face într-un mod obiectiv de către autoritățile publice locale. Mare parte din acest patrimoniu a fost înstrăinat în diferite forme (schimb, superficie, vânzare, închiriere etc.) sub pretextul că el nu poate fi administrat altfel. Or, această logică este greșită pentru că închirierea clădirilor sau construirea de blocuri nu produce niciun folos pentru tineri, ci reprezintă doar o modalitate de a face afaceri cu un capital primit gratuit de la stat”, a transmis deputatul PSD Andrei Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.