Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD, Dorel Căprar, spune că adoptarea legii vaccinării este prioritară pentru România

vaccin

Procedura de adoptare a proiectului Legii vaccinării, aflat în dezbatere parlamentară la Camera Deputaţilor, trebuie accelerată, mai ales în condiţiile în care în ultima perioadă au apărut numeroase cazuri de gripă la nivelul întregii ţări, a afirmat vineri deputatul PSD de Arad Dorel Căprar. "Este necesară crearea unui cadru legal care să impună responsabilităţi clare cu privire la vaccinare, atât la nivelul autorităţilor publice, cât şi pentru părinţi", a declarat deputatul social-democrat, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

În opinia sa, până la adoptarea legii, sarcina de a intensifica efortul de convingere a părinţilor că vaccinarea copiilor este esenţială pentru menţinerea sănătăţii acestora şi pentru prevenirea apariţiei unor boli grave revine Ministerului Sănătăţii, Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene şi personalului medical. "În egală măsură este important ca producătorii de vaccinuri, medicii de familie, dar şi ceilalţi medici care vaccinează copii să se implice în comunicarea şi explicarea efectelor şi beneficiilor vaccinării", a adăugat deputatul Dorel Căprar.

Potrivit acestuia, lună de lună peste 20.000 de familii din România refuză să îşi vaccineze copiii, iar consecinţele acestei atitudini se reflectă în numărul mare al cazurilor de gripă, iar pe alocuri chiar al deceselor, înregistrate în ultima perioadă. Numărul mare al cazurilor de gripă înregistrate, susţine deputatul PSD, nu este altceva decât rezultatul scepticismului şi dezinteresului manifestat de populaţie pentru vaccinare, cu toate că, la nivelul întregii ţări, există cantităţi suficiente de vaccin antigripal.

"Din păcate, săptămânal aflăm că în întreaga ţară apar noi cazuri de îmbolnăviri de gripă, respectiv de persoane care au decedat din cauza acestei boli, între acestea aflându-se şi numeroşi copii", a adăugat Dorel Căprar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.