Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: 'Costurile crizei politice declanșate de președinte vor fi plătite din buzunarul fiecărui român'

arhiva personala
Elena Dinu

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, a declarat, într-un comunicat de presă, că rezultatul crizei politice în care președintele a adâncit România și instituțiile statului, prin renominalizarea lui Ludovic Orban pentru funcția de prim ministru, este unul imens pentru toată lumea. Social-democrata a adăugat că responsabil de această situație este Klaus Iohannis, „care a ignorat cu bună știință soluția politică rezonabilă propusă de PSD, alegând astfel, în mod populist și împotriva românilor, să agraveze criza politică.”

„Consecințele deciziei șefului statului se transpun în costuri inutile de cel puțin 10 miliarde lei (creștere curs de schimb, dobânzi, facturi, lipsa demarării unor noi investiții, imposibilitatea atragerii de noi fonduri europene), care vor fi resimțite și plătite ca atare de întreaga societate românească. Mai mult, în toiul negocierilor pentru viitorul buget european, România nu va avea un guvern apt să-i apere interesul.

Consider că îndărătnicia președintelui de a avea din nou „guvernul și premierul meu”, fără a schimba niciun om din configurația viitorului Executiv propus spre vot Parlamentului, este împotriva democrației și a statului de drept. Realitatea arată că niciuna dintre așa-zisele reforme ale PNL în cele trei luni în care a condus guvernul nu a reușit. Cele mai mari eșecuri sunt în sănătate și infrastructură. Degeaba încearcă președintele Iohannis să justifice anticipatele prin nevoia ca liberalii să aibă cum să facă „reforme bune” pentru țară. Toate reformele PNL sunt eșuate”, se arată într-un comunicat de presă a Cristinei Dinu.

Deputatul PSD a punctat că Guvernul PNL a vrut să privatizeze sănătatea, numai că  a eșuat.

„Chiar beneficiarii ordonanței ilegale de urgență referitoare la sănătate, în speță clinicile private, au anunțat oficial că nu vor să asigure fără bani și fără coplată servicii conexe tratamentelor din programele naționale de sănătate.

Și în Finanțele Publice guvernarea liberală a avut performanță zero: a contractat împrumuturi gigantice, dar fără niciun efect benefic pentru economie sau populație.

Tot zero avem și în infrastructură: autostrăzi, zero inițiative coerente, și, mai mult, au fost abandonate proiectele considerabile de investiții demarate de PSD.

Cât despre reforma electorală, aceasta s-a dovedit că nu a fost decât o tentativă de legalizare a turismului electoral, schimbările propuse încălcând grav principiile europene în materie, care interzic categoric modificarea sistemului electoral cu mai puțin de 1 an înainte de alegeri.

Un alt eșec programat este cel din domeniul Dezvoltării Regionale. Avem pentru 2020 cu 30 miliarde de lei mai puțin la capitolul dezvoltare locală. Mai mult, guvernarea liberală a tăiat 70% din resursele PNLD, un program esențial pentru dezvoltarea și modernizarea comunităților locale”, potrivit sursei citate.

Parlamentarul a reamintit că în guvernarea PSD au fost finanțate 16.000 de proiecte în toate localitățile din țară pentru creșterea standardului de viață al oamenilor – apă, canal, dispensar, școală, gaz, trotuar, asfalt, etc..

„În ceea ce privește domeniul Muncă și Protecție Socială, va rămâne antologic doar războiul ministrei liberale cu liftiera, ca probă de maximă competență în domeniu! „Mare realizare” a fost și întârzierea plății pensiilor și vina aruncată apoi stupid pe CEC! În schimb, au fost înghețate pensia minimă și salariul minim pentru cei cu studii superioare și au diminuat creșterea prevăzută de PSD pentru salariul minim general.

În concluzie, prezentarea Guvernului Orban 2 cu aceeași componență a Guvernului Orban 1, deși a fost respins cu cel mai mare număr de voturi, reprezintă o sfidare la adresa Constituției, a Parlamentului și a cetățenilor. Românii trebuie să știe că Iohannis îi folosește pe liberali doar pentru a obține toată puterea în stat și vrea anticipate doar pentru a câștiga votul cetățenilor înainte de prăbușirea previzibilă a PNL”, a conchis deputat PSD Cristina-Elena DINU.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.