Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Sămărtinean Cornel Mircea a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu

samartinean1

Deputatul Sămărtinean Cornel Mircea a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și conflict de interese, pentru fapte comise în perioada când era director al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara (A.I.T.).

În același dosar au mai fost trimiși în judecată de procurorii DNA Mezin Marius Florin, director comercial al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara (A.I.T.), la data faptelor, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale), participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (zece acte materiale); și Blaga Lucian, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de mărturie mincinoasă.

Potrivit rechizitoriului în cursul anului 2010, funcționari din cadrul Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara (A.I.T.), în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au luat decizia și au acționat concordant pentru obținerea de foloase necuvenite, de către o societate comercială, consecutiv prejudicierii bugetului unității în interesul căreia erau obligați să acționeze.

Astfel, Sămărtinean Cornel Mircea și Mezin Marius Florin au participat la luarea deciziei și apoi au aprobat toate fazele unei proceduri frauduloase de selectare a unui agent economic care să închirieze spații aflate în incinta aeroportului.

Societatea comercială favorizată era controlată, în fapt, de către Popoviciu Alin Augustin Florin și Ostaficiuc Constantin (fost președinte CJ Timiș), persoane cu care Sămărtinean Cornel Mircea s-a aflat în raporturi comerciale, fiind chiar asociat în cadrul unei alte firme cu primul dintre cei doi suspecți.

Potrivit procurorilor DNA Popoviciu Alin Augustin Florin și Ostaficiuc Constantin, în scopul obținerii de beneficii materiale în cuantum de aproximativ 4.000 euro/lună, l-au determinat pe fostul director al A.I.T. să declanșeze procedura de închiriere a spațiilor comerciale din incinta aeroportului.

Prin activitățile infracționale derulate de către acești funcționari, cu concursul direct al persoanelor ce controlau în fapt societatea comercială ce a fost declarată abuziv drept câștigătoare a licitației trucate, s-a produs Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara un prejudiciu în cuantum de 239.570,3 lei.

Față de Popoviciu Alin Augustin Florin și Ostaficiuc Constantin procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și în continuarea cercetărilor, iar față de Penescu Tiberiu George au dispus clasarea.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține deputatului Sămărtinean Cornel Mircea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.