Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Sorin Cîmpeanu afirmă, în cadrul discuțiilor despre moțiunea de cenzură, că Pro România nu susține înlocuirea actualului guvern cu un guvern Orban

sorin campeanu

Pro România doreşte un guvern mai bun, dar nu poate susţine înlocuirea guvernului Dăncilă cu un guvern Orban, a declarat, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, deputatul Sorin Cîmpeanu, informează Agerpres.

"Am făcut parte, alături de unii dintre dvs aici prezenţi, dintr-un guvern a cărui performanţă a fost recunoscută. Nu a avut inflaţie nici statistică, nici de altfel, a absorbit fonduri europene, a crescut pensii şi salarii, dar a oferit şi garanţia existenţei resurselor financiare pentru plata acestora. Pro România a fost formaţiunea care a spus clar că doreşte un guvern mai bun, dar nu aşa. Nu putem susţine înlocuirea guvernului Dăncilă cu un guvern Orban. Dar nici nu cred că este bine, nu putem continua aşa. Propunem soluţii şi pentru că noi credem că putem fi parte a unei soluţii pentru România în Anul Centenar, în ajunul preluării preşedinţiei Consiliului UE", a afirmat Cîmpeanu, la dezbaterea moţiunii de cenzură intitulate 'Demiterea Guvernului Dragnea - Dăncilă, o urgenţă naţională!', semnată de PNL, USR şi PMP.

Vezi și: Sondaj Sociopol: PSD rămâne în continuare partidul cel mai votat din România

El a subliniat că, din păcate, după integrarea ţării noastre în NATO şi UE, în România nu a mai existat un proiect de ţară care să coaguleze forţele politice şi civice în jurul unei singure viziuni.

"Lipsa de coerenţă şi incapacitatea de a gândi proactiv, ci doar reactiv aruncă, din păcate, umbra improvizaţiei şi oportunismului asupra oricărei iniţiative. (...) Pro România încearcă să propună o perspectivă pe termen lung, aşa cum cred că trebuie să gândească orice forţă politică responsabilă. Avem nevoie de viziune, competenţă şi de coerenţă", a punctat Cîmpeanu.

Deputatul a spus că Pro România propune viziune, competenţă, coerenţă şi echilibru.

"Toate acestea vi le propunem pentru România, vă propunem încetarea ipocriziei, încetarea falselor abuzuri, încetarea acuzelor nefondate. România are încă resurse umane care să ofere un guvern, o guvernare măcar decentă, dacă nu şi eficientă. Vă invit să încetăm acest potenţial război civil şi să ne aşezăm la masă pentru a găsi soluţii realiste pro-România, nu anti-România", a declarat Sorin Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.