Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul USR Claudiu Năsui a răbufnit după legea promulgată de Iohannis: 'Care sunt prioritățile pe timp de criză?'

epoch times romania
claudiu nasui

Deputatul USR Claudiu Năsui critică demersul lui Klaus Iohannis de a promulga proiectul de lege inițiat de PNL, care prevede majorarea salariilor de bază ale personalului din mai multe instituţii, în plină criză de COVID-19.

„Care sunt prioritățile pe timp de criză?

Statul dublează salariile unor bugetari și mărește sporurile altora, iar asta deși atribuțiile lor sunt suspendate pe timpul stării de urgență.

Conform unui proiect de lege recent promulgat de către președintele Iohannis, angajații la institutul minorităților (altă agenție a statului român) vor avea creșteri de salarii cu 100%. Alte categorii de bugetari vor avea creșteri între 20% și 30%.

Salariul mediu la stat a explodat în ultimii 3 ani. Dacă în 2016 salariul mediu la stat era mai mare decât salariul mediu de la privat cu 596 de lei pe lună, în 2018 această diferența aproape s-a triplat și a ajuns la 1.625 de lei.

Klaus Iohannis merge la Centrul Național de Intervenție: se pregătește o nouă Ordonanță Militară

Nu e o problemă doar de guvernare PSD. În primele 3 luni de guvernare PNL, deși au trâmbițat planuri de restructurare și alte asemenea, de fapt s-au făcut doar comasări. Numărul de angajați la stat ne scăzând, ci crescând în primele 3 luni de guvernare cu încă 5.283 de angajați.

În mediul privat lucrurile stau cu totul altfel. De când a început epidemia și măsurile de închidere a economiei, sute de mii de români au intrat deja în șomaj tehnic sau și-au pierdut locurile de muncă.

În acest context legea inițiată de PNL și promulgată ieri de către președintele Iohannis este cu atât mai nepotrivită. În parlament, singurul partid care s-a împotrivit a fost USR.

Statul român nu știe să facă altceva decât să crească salarii și taxe. În ultimii zece ani, statul român nu are niciun proiect mare de investiții cu care să se laude. Ba chiar bugetele de investiții au scăzut în dauna cheltuielilor de personal și asistenței sociale (categorie la care sunt incluse și pensiile speciale). Singurul spital public în construcție se construiește cu fonduri 100% private colectat de o asociație privată. Salarii mari și pensii speciale. De aceea și reacția statului la criza Covid este de a mai crește încă o tură salariile la stat.

La un moment dat își vor da seama că salariile la stat sunt plătite din taxele și impozitele plătite din privat. Să sperăm că nu va fi prea târziu pentru economie”, scrie Năsui pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.