Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deranj mare în PNL - Florin Cîțu a crescut accizele la combustibil, scăzute anterior printr-o lege a liberalilor

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu

Ministerul Finanţelor a decis marţi să majoreze accizele la carburanţi, care intraseră în vigoare cu numai o zi înainte, în urma promulgării de către preşedintele Iohannis şi publicării în Monitorul Oficial a legii de eliminare a supraaccizei. Astfel, Finanţele au decis, marţi, la ora 19, că ieftinirea de 45 de bani/l cu tot cu TVA efectuată de Parlament este prea mare, dar şi că nivelul minim al accizelor din UE este prea mic, şi au majorat accizele cu 9,11% faţă de nivelul publicat cu o zi înainte în Monitorul Oficial, cu 117 lei/1.000 l la benzină şi cu 107 lei/1.000 l la motorină.

Citește și: Marcel Vela a EXPLODAT, în plină ședință a MAI: a CONCEDIAT pe loc un șef din Poliție

Legea prin care au scăzut accizele la carburanți a fost puternic promovată de secretarul general al PNL, Robert Sighiartău și liderul deputaților PNL, Florin Roman.

Dacă respectă legea publicată în Monitorul Oficial şi decid să transfere integral efectul eliminării supraaccizei în preţul la pompă, companiile ar trebui să opereze ieftiniri de 45 de bani/l (acciza + TVA aferentă), precizează Profit.ro.

Dacă respectă noua listă cu accize publicată de minister, companiile ar trebui să reducă preţurile cu 31 de bani la benzină şi cu 32 de bani/l în cazul motorinei.

În urma promulgării legii de către preşedinte şi publicării în Monitorul Oficial pe 30 decembrie, accizele la benzină aplicabile de la 1 ianuarie deveniseră 1,656 lei/l, în cazul benzinei şi de 1,518 lei pe litru, în cazul motorinei. Marţi, însă, Ministerul de Finanţe a publicat un document cu un nou nivel al accizelor aplicabile de la 1 ianuarie 2020: de 1,773 lei/l de benzină şi de 1.625 lei/l de motorină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.