Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Derby-ul Universitatea Craiova - FCSB se joacă cu suporteri în tribună chiar dacă se termină după ora 21:00

suporteri nationala romania

Meciul Universitatea Craiova - FCSB, programat duminică, de la ora 20:15, din cadrul etapei a 17-a a Ligii I, este primul care se va disputa din nou cu suporteri în tribună, chiar dacă se va termina după ora 21:00, a anunţat clubul organizator pe pagina oficială de Facebook.

Ministerul Sportului anunţase vineri că suporterii vor putea fi din nou prezenţi pe arenele sportive, doar în intervalul orar 05:00-21:00.

"Veste excelentă înaintea duelului cu FCSB: suporterii care vor participa la derby-ul din această seară nu mai sunt nevoiţi să plece acasă la pauza meciului şi pot asista la întreaga partidă. Facem un apel către toţi suporterii noştri să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă, după finalul partidei.

De asemenea, la acest meci trebuie să se respecte distanţarea socială în arenă, 30% din capacitate, conform legilor în vigoare. Pot participa doar persoanele care au schema completă de vaccinare şi cei care au trecut prin boală. Nu avem nicio scuză să nu susţinem Ştiinţa din #VulcanulDePeOblemenco!", a anunţat Universitatea Craiova.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că suporterii care participă la meciuri care se termină după ora 21:00, la întoarcere acasă trebuie să arate autorităţilor biletul pentru a nu fi amendaţi, deşi noile reglementări care fac referire la participarea spectatorilor la competiţiile sportive se face referire doar la persoanele care sunt vaccinate anti-Covid sau fac dovada trecerii prin boală.

"S-a discutat de meciurile de fotbal, că ele încep la ora 20:00 şi se termină mai târziu decât ora 21:00, pentru persoanele care se întorc acasă. S-a hotărât că persoanele respective pot arăta biletul de la meci şi să spună că se întorc de la meci şi că sunt pe drum acasă. Ministerul de Interne va trimite o instrucţiune la organele de control ca să ştie de acest lucru. Nu sunt meciuri în fiecare zi, sunt puţine şi se aplică această regulă - că la întoarcerea acasă persoana arată doar biletul de la meci şi că este pe drum către casă, dar a depăşit ora limită", a declarat Raed Arafat, duminică, la Palatul Victoria.

Ministerul Sportului anunţase vineri că întrecerile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune în limita a 30% din capacitatea arenelor, atât la exterior, cât şi la interior, dar doar în intervalul orar 05:00-21:00.

"Sportul românesc se bucură de măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competiţiile sportive, ca urmare a hotărârii de guvern adoptate în şedinţa de Guvern de astăzi, pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spaţii închise", cât şi deschise, precizează sursa citată.

Participarea la aceste activităţi este permisă doar pentru persoanele care deţin certificat verde, respectiv cele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Clubul Universitatea Craiova a pus în vânzare bilete pentru partida cu FCSB, dar anunţase că suporterii vor putea fi prezenţi în tribunele arenei "Ion Oblemenco" doar până la ora 21:00, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.