Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițistul care l-a ucis pe George Floyd a fost condamnat la 21 de ani de închisoare federală

George Floyd

Ofițerul de poliție Derek Chauvin a fost condamnat joi la 21 de ani de închisoare de un tribunal federal american pentru că l-a sufocat cu genunchiul pe afro-americanul George Floyd, potrivit AFP.

Fostul ofițer, în vârstă de 46 de ani, fusese deja condamnat la 22 de ani și jumătate de închisoare pentru crimă în statul Minnesota, dar a făcut apel la sentință.

Sentința federală pentru "încălcarea drepturilor civile" a bărbatului de culoare în vârstă de 40 de ani este definitivă, fiind rezultatul unui acord de recunoaștere a vinovăției.

Judecătorul Paul Magnuson, din St. Paul, a declarat că poate fi executată în același timp cu cealaltă sentință, acordându-i-se credit pentru cele șapte luni petrecute deja în custodie.

"Nu știu de ce ai făcut-o, dar să-ți pui genunchiul pe gâtul cuiva până la moarte este greșit. Și pentru asta trebuie să fii pedepsit aspru", a explicat magistratul.

Într-un scurt discurs, Derek Chauvin le-a urat copiilor lui George Floyd "succes în viață", fără a-și cere scuze sau a-și exprima vreo remușcare.

Mama sa, Carolyn Pawlenty, l-a asigurat că nu este un rasist fără inimă, înainte de a adăuga "toate viețile contează, indiferent de culoarea pielii", deturnând sloganul Black Lives Matter.

Fratele celui decedat, Philonise Floyd, a cerut "pedeapsa maximă" împotriva lui Derek Chauvin, spunând că nu a dormit de la tragedie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.