Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Derek Chauvin, polițistul care l-a ucis pe George Floyd, a fost pus sub acuzare şi pentru crimă de gradul trei

George Floyd

Un tribunal din Minnesota a stabilit un al treilea capăt de acuzare împotriva lui Derek Chauvin, şi anume de crimă de gradul trei, în contextul în care fostul poliţist din Minneapolis a fost inculpat de crimă de gradul doi, un capăt de acuzare mai grav, în uciderea afroamericanului George Floyd la 25 mai 2020, relatează Reuters.

O Curte de Apel din Minnesota a cerut vinererea trecută ca un tribunal să reexamineze posibilitatea unei inculpări de crimă de gradul trei a lui Derek Chauvin, în vârstă de 44 de ani, al cărui proces a început marţi cu selectarea juriului, la Minneapolis, potrivit news.ro.

Citește și: EXCLUSIV Femeia care i-ar fi secretizat dosarul lui Dan Barna, angajată la Cabinetul vicepremierului USR-PLUS!

Derek Chauvin este inculpat în prezent de crimă de gradul doi şi riscă până la 40 de ani de închisoare, dar şi de omucidere prin imprudenţă, în uciderea lui George Floyd, pe care l-a ţinut la pământ, cu genunchiul pe gât, timp de aproape nouă minute.

Stabilirea capătului de acuzare de crimă de gradul trei este o victorie a procurorilor, care vor să aibă o cale în plus către o condamnare, în cazul în care juriul consideră că probele nu susţin capătul de acuzare mai grav.

O crimă de gradul trei poate fi pedepsită cu până la 25 de ani de închisoare.

Avocaţii lui Derek Chauvin au îndemnat dinainte la abandonarea capătului de acuzare de crimă de gradul trei - adică ”fără intenţia de a ucide” -, întrucât legea prevede ca ”actul care cauzează moartea” să nu vizeze doar o singură persoană.

Curtea de Apel din Minnesota a hotărât recent, în alt dosar, că o crimă de gradul trei poate să fie atipică şi anume ca ”actul care cauzează moartea” să vizeze o anumită persoană.

”Trebuie să dau curs regulii introduse de către Curtea de Apel”, a anunţat judecătorul Peter Cahill.

Selectarea juriului în procesul lui Derek Chauvin urmează să se reia joi. Cinci din 12 juraţi au fost selectaţi până în prezernt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.