Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderi de amploare în Marea Britanie: Canabis în valoare de 150 de milioane de euro confiscat și sute de traficanți săltați

Freepik.com
marijuana cannabis

Peste 450 de persoane au fost inculpate în urma unei operaţiuni de o amploare inedită a poliţiei împotriva plantaţiilor de canabis în Regatul Unit, a anunţat poliţia britanică, informează AFP vineri. Mai mult de 182.000 de plante de canabis, de o valoare estimată la 115-130 de milioane de lire sterline (între 134 şi 150 de milioane de euro) au fost confiscate în ceea ce este prezentat drept "operaţiunea naţională cea mai importantă de acest gen a forţelor de ordine în Regatul Unit", potrivit poliţiei, scrie Agerpres.

Întreprinsă în Anglia şi în Ţara Galilor, această operaţiune a dus la 967 de arestări pentru cultivare de canabis, spălare de bani şi încălcări ale legislaţiei asupra armelor. Dintre persoanele arestate, 450 au fost ulterior inculpate, potrivit unui comunicat al Consiliului Naţional al Şefilor de Poliţie (NPCC), care a condus operaţiunea.

De asemenea, au fost confiscate 20 de arme de foc, peste 600.000 de lire sterline (peste 700.000 de euro) în lichidităţi şi 26 de kilograme de cocaină, cu o valoare la revânzare de un milion de lire sterline (1,17 milioane de euro).

"Ştim că reţelele organizate în producţia de canabis sunt de asemenea legate direct de un evantai de delincvenţă gravă precum importul de droguri de clasa A (cele mai dure), sclavia modernă", a declarat Steve Jupp, responsabil din cadrul NPCC pentru lupta împotriva criminalităţii organizate.

"Această operaţiune nu doar a perturbat de o manieră semnificativă activităţi criminale, dar informaţiile adunate vor ajuta la viitoare operaţiuni ale poliţiei pe teritoriul ţării", a adăugat el.

La Londra, operaţiunea a permis destructurarea a 65 de "fabrici de canabis", confiscarea a 7.250 de plante, 60 de kilograme de răşină de canabis, (cocaină) crack şi cinci arme de foc, a informat într-un comunicat distinct Scotland Yard.

Patruzeci şi opt de persoane au fost arestate în capitala britanică, dintre care 27 au fost inculpate, potrivit Scotland Yard.

Plantaţiile de canabis reprezintă de asemenea o ameninţare pentru vecinătatea lor, explică NPCC. "Clădirile pot deveni periculoase din cauza riscului de incendiu" sau a racordărilor ilicite la reţeaua electrică, precizează poliţia londoneză.

Printre semnele ce trebuie să alerteze asupra posibilei utilizări a unor clădiri ca "fabrici" de canabis se numără: vizite frecvente la orice oră din zi şi din noapte, ferestre ocultate prezentând condens chiar şi când nu este frig, lumină intensă inclusiv noaptea, zgomote de ventilatoare, livrări frecvente, cantitate anormală de ghivece, îngrăşăminte şi compost.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.