Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Primarul orașului Giurgiu susţine că nu au fost efectuate percheziţii la sediul instituţiei

perchezitii

UPDATE Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că la sediul instituţiei nu au fost efectuate percheziţii. 

"Am aflat şi eu din presă că IPJ Olt ar efectua percheziţii la Primăria municipiului Giurgiu. Nu a fost nimeni la percheziţii şi nici nu am avut demult achiziţii de mobilier urban, nu-mi aduc aminte să fi avut aşa mari achiziţii de mobilier urban", a declarat primarul municipiului Giurgiu.

 

Poliţiştii din Olt efectuează, joi, 20 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani la primării şi sedii de firme din cinci judeţe, printre care şi Primăria Giurgiu, potrivit unor surse.

Percheziţiile au loc în oraşele Drăgăneşti-Olt şi Potcoava, la sediile firmelor bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi la primării din judeţele Giurgiu ( în municipiul Giurgiu şi comunele Oinacu şi Gogoşari), Dâmboviţa ( Mătăsaru şi Conteşti), Teleorman ( Putineiu) şi Dolj (Poiana Mare).

Suspecţi în această cauză ar fi membrii Clanului Fluture din Drăgăneşti-Olt, la care au avut loc percheziţii şi anul trecut, tot pentru evaziune şi spălare de bani, după ce ar fi produs şi vândut obiecte de mobilier urban fără a avea documente justificative pentru materia primă.

Citește și: Șeful Parlamentului European pune presiune pe România în privința imigranților: 'Nu este problema unei singure ţări membre'

''La data de 14 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt efectuează 20 de percheziţii pe raza judeţelor Olt, Dâmboviţa, Giurgiu, Dolj şi Teleorman, la locuinţele unor persoane şi la sediile sociale ale unor persoane juridice'', se menţionează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, transmis joi AGERPRES.

Cauza în care au loc percheziţiile de joi este instrumentată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citește și: Decizie ȘOC de la ING! Lansează creditul care REVOLUȚIONEAZĂ piața bancară

Potrivit comunicatului IPJ Olt, din cercetări a reieşit că, în cadrul unui circuit economic, s-ar fi desfăşurat operaţiuni fictive cu bunuri, prin intermediul unor firme de tip fantomă. În fapt, persoane implicate ar fi livrat, către instituţii, bunuri (mobilier urban) fără a avea documente justificative de provenienţă. Prin activitatea infracţională, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 6.830.000 de lei.

Cinci persoane urmează să fie conduse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

În activităţi sunt angrenaţi şi luptători de acţiuni speciale din Olt, precum şi poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Dâmboviţa, Giurgiu, Dolj şi Teleorman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.